Допоможи переселенцям і захисникам. Адреси, телефони і все необхідне у Львові

5920 0
У Львові задіяні майже усі організації, школи та церкви.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

За кілька днів після повномасштабного вторгнення Росії на територію України, львів’яни ще більше згуртувалися та допомагають організаціям, фондам зібрати найнеобхідніше для переселенців, які приїхали до Львова та області, пораненим, які знаходяться у Львівському військовому госпіталі чи військовим, які зараз захищають нашу Україну від агресора. Задіяні майже усі організації, школи та церкви.

Палац мистецтв на Коперника

Гуманітарний штаб, який працює круглодобово у Львівському палаці мистецтв, що на вул. Коперника, 17, для потреб фронту та евакуйованих з зони бойових дій завантажив і відправив 45 бусів допомоги. У роботі штабу задіяно більше сотні волонтерів.

Дізнатися про потреби штабу можна тут або за телефонами: 067 672 06 06 Юрій Візняк, 068 327 70 72 Марія Гіщинська, 097 967 88 30 Андрій Ситар.

Гарнізонний храм Свв. Апостолів Петра і Павла

У Гарнізонному храмі свв. апостолів Петра і Павла, збирають допомогу для Захисників. За словами настоятеля Гарнізонного храму отця Тараса Михальчука, потрібні: генератори дизельні 2 кВт 2,5 кВт; бензопили, налобні ліхтарі, батарейки, спальники, каремати та автівки, які можна відправити воїнам.

Читайте також: Храми Львова готові надати підвальні приміщення під укриття. Перелік та адреси

Якщо у когось є змога це придбати, просять приносити до Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла на вул. Театральній, 11. Якщо немає часу придбати конкретно ці речі, кожен може переказати кошти на їхню закупівлю:

Найменування отримувача:

РО Центр військового капеланства УГКЦ

Код отримувача: 35775549

Рахунок отримувача у форматі відповідно до стандарту IBAN: UA733052990000026009031005216

Назва банку: АТ КБ «Приватбанк»

У випадку запитань щодо допомоги захисникам України, звертайтесь до  «Ресурсного центру» Гарнізонного храму: 097 340 19 33, 067 373 08 79, 067 779 95 87.

Храм Святого Лазаря

Облаштував прихисток та потребує гуманітарної допомоги Храм Святого Лазаря на вул. Коперника, 27.

Прихисток обладнала хорова капела «Дударик» у приміщенні костелу та шпиталю Святого Лазаря. Для укомплектування їм потрібні ковдри, пледи, матраци, подушки для 33 ліжко-місць.

Крім того, є потреба в паперових склянках, тарілках, виделках, туалетному папері та рушниках. Також потрібна кава, чай, вода питна.

Поселення здійснюється виключно через районну адміністрацію.

Контактувати за номером 068 227 43 24 (комендант Ярема Кордуба).

«Будинок воїна»

На цілодобовий режим роботи переходить «Будинок воїна», що на вул. Короленка, 1а. Тут працюватиме Координаційна рада волонтерів та військових.

Найперше, потрібні каремати і спальники для людей, які прибуватимуть до Будинку воїна. А також – матеріали для маскувальних сіток, щоб їх плести.

Читайте також: У Львові можливі різні диверсійні групи. Мер Львова закликав не панікувати та зберігати спокій

Контакти «Будинку воїна»: 098 519 89 20, сторінка у Фейсбук, а сторінка Олега Височанського – тут.

«Львівський лицар»

На вул. Коперника, 40а діє волонтерський центр «Львівський лицар». Волонтерська ініціатива з допомоги українським військовим тепер тут розгорнула оперативний пункт допомоги громадянам. На місці збирають теплі речі, медикаменти і харчі.

Сторінка волонтерського центру «Львівський лицар» у Фейсбук, сторінка координатора центру Андрія Салюка – тут.

Допомога для військових

Для військових, які зараз воюють і захищають Україну, збирають необхідні речі волонтери на вул. Хімічна, 4. 

Серед найнеобхіднішого, яке просять приносити, це медикаменти: анальгін, димедрол, кеторолак, дексаметазон, адреналін, метоклопрамід, магнію сульфат, пантенол, реополіглюкін, декстран, етамзилат, транекса, гемотран, сангера. Також потрібні медичні пов'язки, еластичні бинти різних розмірів, бандажі різних розмірів, шини для імобілізації кінцівок, інтубаційні трубки, сечові катетери, в/в катетери, термоодіяла, шприци 5, 10, 20, антисептики для обробки ран, рук, декомпресійні голки, пов'язки при пневмотораксі, мішоки амбу, противірусні засоби (таблетки і порошки), краплі для носа, краплі вушні і очні, протиалергічні засоби.

Контактувати можна за номером: 063 207 57 23 (координаторка допомоги по військчастині у Львові Анастасія).

Координаційний центр для забезпечення прихистком вимушено переміщених осіб

Також у Львові створили Координаційний центр для забезпечення прихистком вимушено переміщених осіб. Усіх, хто може допомагати фізично або засобами першої необхідності, просять телефонувати: 032 254 60 79.

Читайте також: У Львові складають реєстр житла для поселення можливих переселенців зі Сходу

Серед першочергових речей, які збирає координаційний центр: термозберігаючі ковдри, спальні мішки, каримат, матраци, одяг та дощовики; миючі засоби для тіла, зубні пасти та щітки, підгузки та прокладки, паперові рушники, антисептик, спирт, маски багаторазові та одноразові; гребінці, жіноча, чоловіча та дитяча спідня білизна, рушники з мікрофібри, багаторазові набори посуду; батарейки, свічки, ліхтарики; харчування: вода, їжа швидкого приготування, енергетичні батончики, сухофрукти, горіхи, консерви, вермішель, крупи швидкого приготування.

Адреси пунктів збору:

  • Залізнична адміністрація – вул. Виговського, 34
  • Личаківська адміністрація – вул. Костя Левицького, 67
  • Шевченківська адміністрація – вул. Липинського, 11
  • Галицька адміністрація – вул. Ференса Ліста, 1
  • Сихівська адміністрація – просп. Червоної Калини, 66
  • Франківська адміністрація – вул. Генерала Чупринки, 85

Пластовий осередок у Львові

Штаб для термінового збору провізії на потреби української армії відкрив Пластовий осередок у Львові. Він діє на вул. Шептицьких, 16.

«Пласт – національна скаутська організація України, яка виховує українську молодь як свідомих і відповідальних громадян, провідників суспільства. В складні часи пластова спільнота гуртується і повторює слова присяги складену на колінах перед прапором України. Ми зберігаємо спокій і готові докласти всіх зусиль задля підтримки українського суспільства. Багато з пластунів вже обрали свою роль у захисті та записались до лав територіальної оборони», – йдеться у повідомленні.

Мобілізують усіх дорослих членів Пласту від 18 років у волонтерстві та закликають  громаду долучатись до допомоги.

Серед необхідного, що збирають, це медикаменти (Ібупрофен, Парацетамол, знеболювальні, жарознижувальні, бинти) та продукти (кава, чай, цукор, енергетики, батончики).

Збір провізії – вул. Шептицьких, 16

Контактний номер для зв'язку: 093 133 94 43.

Для інформування про координацію збору, інформування про потреби з передової Пласт Львів запустив онлайн-радіо в YouTube. Координаційний пункт Станиці Львів – 38 (032) 238 88 266, e-mail [email protected].

Координаційний штаб волонтерів і активістів

Координаційний штаб волонтерів і активістів, які готові допомагати та реагувати на всі надзвичайні ситуації зібрала самоорганізована група людей. За словами однієї з представниць кількох громадських організацій, керівниці офісу «Львів – місто літератури» Богдани Брилинської, вони шукають та просять долучатися людей, які є господарями, власниками нерухомості у Львові або знають, де є житло, в якому можуть знайти прихисток переселенці чи можуть допомогти у його пошуку.

Для тих, хто вирішив стати волонтером або активістом і готові реагувати на ситуації та різні запити, можуть приєднатися до групи тут. Господарів чи власників нерухомості у Львові, що можуть тимчасово поселяти у себе людей, просять зголошуватись сюди. Також є форма й для тих, хто планує переселитися до Львова і не знає до кого звернутися чи потребує будь-яку іншу допомогу, можуть залишати свої дані тут.

Львів’ян закликають терміново приносити їжу для діток-біженців, яких змушені були переселитися через вторгнення Росії до України. Про це повідомила організаторка подій  Івона Лобан у себе на Фейсбуку.

Усі речі варто приносити на вул. Гнатюка, 11 у Львові, де розміщений Перший театр. 

Нагадаємо, що у школу-інтернат «Мрія», що вул. Лисенка, 53 у Львові, привезли 85 дітей-сиріт з Донецької області. Їм потрібна допомога з одягом, продуктами, ліками. Діти – круглі сироти, яких привезли з м. Миколаївка на Донеччині. Зараз їм терміново потрібні ліки «Аміназин» та медикаменти першої необхідності, а також засоби гігієни, підгузки S, M, одяг для дітей віком 7-15 років.

Окрім цього, збір гуманітарної допомоги для українських військових проводять і в львівських храмах та школах.

Нагадаємо, що зробити внесок можна й фінансовий. Зараз існує чимало благодійних фондів та громадських організацій, які збирають кошти на військо. Рада єпископів склала перелік храмів, які мають великі приміщення та готові їх надати під укриття.

Підготувала Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!