Ймовірне скасування дистанційки для школярів та обмеження для відпочивальників. Головне за добу

1723 0
Коротко про головні новини за минулу добу.

Експрес-тест на антитіла. У Львові експрес-аналіз, за яким би впускали у громадські місця, можна зробити у приватних лабораторіях та Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. Тести, самостійно придбані в аптеках, юридичної сили не мають. На відміну від ПЛР-тесту, який роблять від 5 годин до кількох днів, цей експрес-аналіз може бути готовим за 15 хвилин. Крім того, ці тести є дешевші за ПЛР. Безкоштовно здати тест на антиген чи ПЛР-тест можна у поліклініці, але лише у випадку, якщо є ознаки захворювання.

Читайте також: Вихідні-2022. Коли відпочиватимуть українці

Врятувати церкву в Кугаєві. У селі Кугаїв, що розташоване в 12 км від Львова, знаходиться справжня перлина архітектури – дерев'яний греко-католицький храм XVII ст. Таку унікальну пам’ятку збудували у 1693 році. З плином часу церква занепала. Тривалий час не функціонує та потребує реставрації.

Укол для Вікторії Полюги. Маленькій львів’янці Вікторії Полюзі, в якої діагноз СМА і якій зібрали 50 мільйонів гривень на найдорожчий укол у світі «Zolgensma», рятівну ін’єкцію зможуть вколоти на початку грудня. До цього часу потрібно завершити всі необхідні переговори з клінікою, оплатити рахунок, виробити всі необхідні документи та зробити необхідні аналізи. Вікторію чекають у клініці американського міста Сан-Антоніо. Там дівчинка до 11 грудня має отримати дорогий укол.

Читайте також: «Якби Колумб не відкрив Америки, то не було б України». Ярослав Грицак про нову книгу

Можливість відновлення очного навчання школярів. Під час чергового засідання міської комісії ТЕБ і НС прийняли рішення, що управління освіти та охорони здоров’я має провести моніторинг динаміки поширення ковіду і запропонувати наступного тижня, у середу, 10 листопада, рішення щодо можливості відновлення очного навчання для учнів початкових класів школи (1-4 класи) за умови зменшення захворюваності.

Глобальна історія України від Ярослава Грицака. Упродовж 15 років видатний історик, професор Українського католицького університету Ярослав Грицак писав свою нову книгу «Подолати минуле. Глобальна історія України», яка скоро має з’явитися у продажу. Tvoemisto.tv поговорило із Ярославом Грицаком про його книгу та розпитало, чому українську історію варто сприймати глобально, як це впливає на сьогодення та про Україну, яка знаходиться на зіткненні цивілізацій.

Читайте також: Covid-19 за 15 хвилин. Скільки коштує експрес-тест на антиген і кому роблять безкоштовно

Обмеження для відпочивальників. Цього року під час новорічних свят українські гірськолижні курорти прийматимуть тільки вакцинованих від Covid-19 відвідувачів. Обмеження стосується готелів, канатних доріг та підйомників, повідомляє Українська правда. На курортах, ймовірно, працюватиме система, яка дозволить туристам не показувати постійно сертифікати про вакцинацію.

Психлікарня без фінансування. В обласній психіатричній лікарні у Львові заявили про брак коштів у сумі близько 23 млн грн. Йдеться про пацієнтів, які перебувають на примусовому лікуванні, та про соціально незахищених осіб з психічними розладами. Проблема виникла через те, що фінансування Національною службою охорони здоров’я не покриває повністю пакету послуг, які надає медзаклад. Через це довелося провести суттєву оптимізацію.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!