Ймовірність наступу на Київ залишається, бо росія хоче захопити всю Україну, – ОВА

1099 0
«Доки існуватиме росія, серце України – Київ – буде під прицілом».
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Ймовірність нового наступу російських військ на Київ завжди залишається, оскільки кремль не полишив планів повністю знищити Україну. Про це повідомляє голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк, передає «Укрінформ». 

«Ймовірність завжди лишається, тому що без захоплення столиці повної перемоги над Україною ніколи не буде. Тому, якщо у планах росії залишається повне знищення України, а це було завжди, і доки існуватиме росія, серце України – Київ – буде під прицілом. Ми такі варіанти не відкидаємо, прораховуємо і готуємося до різних можливих сценаріїв дій супротивника», – пояснює він.

Читайте також: СБУ затримала соратника Медведчука, який готувався до повалення конституційного ладу

Він також не виключив, що у разі оголошеної кремлем мобілізації на територію України можуть відправити великий людський ресурс.

«Мобілізація в рф і без того існує – прихована. Але якщо вона буде оголошена, це означатиме, що знову величезний ресурс буде кинуто на Україну – без досвіду, без підготовки, але масово будуть відправляти сюди росіян. Готуємось і до цього, і це не виключено», – додає Павлюк.

Відповідаючи на питання, чи очікувати щодо цього певних рішень керівництва росії після 9 травня, він говорить: «Головне – це бойові дії на Сході України, де зосереджений основний бойовий потенціал ворога із завданням за будь-яку ціну виконати свою задачу-мінімум – захопити територію Луганської та Донецької областей. Ніхто за ціною не стоїть. Ніхто не рахує людей, для них це звичайна біомаса для досягнення своїх імперських задумів. Потенціал цей день у день неухильно зменшується завдяки нашим воїнам, які тримаються на межі людських можливостей. Але коли він зійде нанівець – складно прорахувати. Тому від ситуації саме в цьому регіоні і залежить розвиток подій в майбутньому, прогнозувати які наразі важко, є тільки надія та віра в ЗСУ».

Нагадаємо, 2 квітня всю Київську область, яка практично з 24 лютого стала одним з епіцентів протистояння з російськими окупантами, звільнили від окупантів. Згодом стало відомо про масові вчинки антилюдяності російських військових щодо мирних громадян України та масштабні руйнування.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!