З 1 серпня стартує реєстрація на сертифікацію для вчителів. Хто може пройти та як це зробити

1774 0
Успішне проходження сертифікації дає можливість вчителю претендувати на надбавку до зарплати у розмірі 20%.
Фото: uk.etcetera.media

Фото: uk.etcetera.media

З 1 серпня розпочинається реєстрація вчителів, які мають бажання пройти сертифікацію. Участь можуть взяти тільки педагоги початкових класів, які пропрацювали щонайменше два роки у школі. Про це повідомили у Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти.

Реєстрація триватиме упродовж двох тижнів, до 15 серпня. Однак кожна область має певний ліміт на кількість вчителів, які можуть взяти участь у зовнішньому оцінюванні професійних якостей. Реєстрацію на участь припинять достроково, якщо ліміт використають швидше.

Читайте також: На Львівщині обиратимуть директорів шкіл за новими правилами

Педагоги, які охочі зареєструватися, повинні заповнити реєстраційну картку-заяву, бланк якої формується з використанням спеціального сервісу, розміщеного на сайті УЦОЯО в рубриці «Сертифікація педагогічних працівників», і надіслати комплект реєстраційних документів до відповідного регіонального центру. 

Окрім реєстраційної картки-заявки, потрібно подати копії паспорта, індивідуального податкового номера та довідки із закладу освіти. Детальніше про порядок реєстрації – за посиланням.

Зазначається, що участь у сертифікації добровільна і вчитель може відмовитись продовжувати проходити випробування на будь-якому етапі. 

Успішне проходження сертифікації дає можливість вчителю претендувати на надбавку до зарплати у розмірі 20%. Також цей сертифікат може зараховуватись як проходження атестації, а також є підставою для присвоєння категорії та педагогічного звання, а це теж впливає на розмір зарплати. 

Нагадаємо, навчальний рік у львівських школярів розпочнеться традиційно – з 1 вересня, проте формат навчання через війну та воєнний стан буде різний. Це залежатиме від того, в який клас ходять діти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!