З березня українці їздитимуть в Грузію по ID-картках

2592 0
Договір про спрощення безвізового режиму країни підписали ще в жовтні.
фото Tui

фото Tui

З першого березня українці зможуть подорожувати до Грузії на підставі внутрішніх паспортів. Про це в Facebook повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Читайте також: Як львів’янам отримати ID-паспорт. Інструкція

На додаток до наявного безвізового режиму між країнами, українці тепер можуть подорожувати до Грузії за внутрішнім паспортом, як і мешканці Грузії до України.

Щоправда, для подорожі паспорт повинен бути у формі ID-картки, що містить безконтактний електронний носій.

Читайте також: Усе, що треба знати про ID-картку. Міграційна служба відповіла на найпопулярніші запитання львів’ян

Нагадаємо, що з 1 листопада громадяни України зможуть безкоштовно обміняти паспорт-книжечку на ID-картку. 21 березня 2018 року в Україні заборонили оформляти нові паспорти у вигляді книжечки. Втім нещодавно Верховний Суд України дозволив мешканці Житомирської області отримати паспорт старого зразка, оскільки «впровадження новітніх технологій не повинно бути безальтернативним і примусовим».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!