З листопада відвідувати ТРЦ і ринки зможуть вакциновані та люди з негативним ПЛРом

4673 0
Деякі додаткові обмеження запроваджують уже з понеділка, 18 жовтня.
Фото: Juliya Zemlyana for unsplash

Фото: Juliya Zemlyana for unsplash

З 1 листопада у Львові почнуть діяти посилені карантинні обмеження – у ТРЦ та на ринки не впускатимуть відвідувачів, які не мають сертифікату вакцинації або ж негативного ПЛР-тесту. Про це повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

З понеділка, 1 листопада у торгові центри, ринки, кафе і ресторани, магазини міста будуть впускати лише тих, хто має сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Перевірятимуть документи працівники закладів чи магазинів на вході.

Перевірити сертифікат про вакцинацію можна у додатку «Дія». Контролюватимуть дотримання нових обмежень працівники поліції, Держпродспоживслужби та моніторингові групи мерії, зазначив Андрій Москаленко. Перевірятимуть лише дорослих.

Нагадаємо, що всі школярі у Львові із 18 жовтня йдуть на двотижневі канікули до 1 листопада. Також це стосується позашкілля та дозвілля.

Із 18 жовтня у Львові посилюють карантинні правила. Буде заборонено проводити масові заходи окрім тих, де організатори та учасники мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 год до заходу. Театри, кінотеатри, музеї та галереї, філармонія, органний зал будуть працювати лише для відвідувачів, які мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест. Кількість відвідувачів має становити не більше 50% від загальної кількості місць. Промислові, продовольчі ринки і магазини, торгові центри, перукарні та салони краси можуть працювати, якщо там будуть вакциновані працівники або з негативним ПЛР-тестом, а також з дотриманням маскового режиму та не більше 50% заповнення торгових площ. Ресторани і кафе мають право працювати лише до 23:00, за умови 100% вакцинації або ПЛР-тестів у працівників при заповненні не більше 50%, до 4 людей за столиком. Спортзали можуть відвідувати лише вакциновані або з негативним ПЛР-тестом. Усі працівники повинні бути вакциновані. Заповненість не більше 50%. Готелі та хостели працюватимуть лише за умови наявності у всіх працівників сертифікату про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту.

Якщо за 2 тижні ситуація із захворюванням не стабілізується, то з 1 листопада заклади зможуть відвідувати лише вакциновані або з наявним ПЛР-тестом. При чому, львівські ресторани уже починають друкувати наліпки про вимогу Covid-сертифікатів у відвідувачів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!