На будинки для вагітних переселенок з бюджету Львова виділили 10 млн гривень

1036 0
У ці будинки забезпечили водопостачання, проклали світло, встановили септик тощо.
Фото: Андрій Садовий/Фейсбук

Фото: Андрій Садовий/Фейсбук

Нещодавно у Львові відкрили тимчасові будинки для вагітних переселенок, що переїхали із зони бойових дій, для облаштування благоустрою яких з міського бюджету виділили близько 10 млн гривень. Про це у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

«Частину роботи ми виконали своїми зусиллями. У будиночки для вагітних переселенок було забезпечено водопостачання, прокладено світло, встановлений септик, зроблений повністю благоустрій з доріжками. Також, територію очистили від насаджень, заглибили і зробили повноцінне озеро, тротуар та зупинку», — сказав він. 

Читайте також: У Львові відкрили тимчасове житло для вагітних переселенок

За його словами, повноцінні рахунки ще ведуться, однак орієнтовно це коштувало близько 10 млн гривень. 

«Ми свідомо пішли на ці витрати, адже має бути комфортне проживання людей, і вже думаємо на майбутнє, яким чином цю територію будуть використовувати після закінчення війни. Ми отримали чудову нову рекреаційну зону, тим самим освіжили мікрорайон», — додав Любомир Зубач.

Зазначимо, що це спільний проєкт Львівської мерії та Товариства Червоного Хреста, завдяки якому тимчасове житло отримають понад 100 майбутніх матусь. Загалом профінансував проєкт «Червоний Хрест», інвестувавши у нього ще 26 млн грн.

Мешканки та їхні діти можуть розраховувати на цілодобовий медичний супровід. Як уточнив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, житло добре адаптоване для зими, є електричне опалення. У кожній кімнаті – два двоспальні ліжка, що дозволяє розміститися 4 особам. Формат розміщення може змінюватися, тобто в кімнаті може проживати жінка і кілька її дітей. 

Читайте також: Тема тижня. Любомир Зубач про переселенців, укриття та попит на житло у Львові

Нагадаємо, 3 травня підписали Меморандум про співпрацю між «Товариством Червоного Хреста України» та Львівською міською радою щодо зведення будинків для тимчасового проживання вагітних жінок, які виїхали з місць активних бойових дій до Львова. Сума інвестицій у будівництво – 26 млн грн.

Додамо, що на Львівщині спільно з територіальними громадами та забудовниками нарахували 86 житлових будинків із можливістю викупу 1858 квартир (як введені в експлуатацію, так і ті, які введуть невдовзі). Цей перелік мають подати на розгляд уряду.

Більше про нерухомість, будівництво житла для переселенців та індустріальні парки Львова дивіться сьогодні о 19.30 у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» на сторінці у Фейсбук і на Ютуб-каналі.

Антоніна Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!