З нового року запрацюють адміністрації у семи створених районах Львівщини

1626 0
В Україні набув чинності закон про реорганізацію громад і районів.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Закон №3651-д дає можливість працювати новообраним органам місцевого самоврядування громад і районів. Він має врегулювати питання правонаступництва комунального майна, бюджетних ресурсів, прав та зобов’язань для нових громад. Про це повідомляє департамент економічної політики Львівської ОДА.

Читайте також: Новий рядок у паспорті та єдиний транспорт. Що буде у Львівській ОТГ

«Цей Закон на місцях очікували вже давно. Нарешті керівники і депутати новостворених районів і громад зможуть вирішити питання, пов’язанні з повноваженнями, кадровими рішеннями, комунальним майном. Уже з нового року повинні запрацювати районні державні адміністрації у нових районах», – зазначив директор департаменту економічної політики ЛОДА Степан Куйбіда.

Голова Львівської ОДА Максим Козицький пояснив, що закон передбачає трансформацію чинних РДА у нові, питання розподілу комунального майна між районним рівнем і рівнем ОТГ. Також громади зможуть чітко розуміти планування бюджету на наступний рік.

Читайте також: Нові райони Львівщини з'явилися в Атласі України. Фото

Нагадаємо, Верховна Рада у липні підтримала проєкт постанови Кабміну про створення на Львівщині 7 районів замість 20-ти. На Львівщині створили Червоноградський, Золочівський, Львівський, Дрогобицький, Яворівський, Самбірський та Стрийський райони. 

Нові райони та громади Львівщини зобразили в Атласі адміністративно-територіального устрою України.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!