З «Охматдиту» виписали хлопця, у якого була важка двобічна пневмонія після коронавірусу

1892 0
У нього було уражено близько 60% легень.
Фото: Охматдит

Фото: Охматдит

З Львівської обласної дитячої клінічної лікарні Охматдит виписали хлопця, у якого була важка двобічна полісегментарна пневмонія, спричинена коронавірусом. Про це повідомили у пресслужбі лікарні.

Читайте також: В Охматдиті стартує хірургія майбутнього 

«17-річний хлопець мав важку двобічну полісегментарну пневмонію, респіраторний дистрес-синдром ІІ ступеня і ураження легень близько 60%», – пишуть у лікарні. 

До того ж, у нього була надлишкова вага, через що ускладнювалася ситуація. 

Хлопець пробув у реанімації та відділенні інтенсивної терапії в лікарні сім днів, і продовжуватиме лікування у звичайному педіатричному відділенні. 

Читайте також: У Львові із лікарні виписали 10-річну дівчинку, яка постраждала у страшній ДТП у Рудках 

Сьогодні у COVID-зоні є 42 дитини з COVID-19. Усі діти – у середньому стані та не потребують інтенсивної терапії.

Додамо, що якщо ще місяць тому у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ, яка є єдиною лікарнею в області, де створене дитяче «ковідне» відділення, на стаціонарі лікували 25-29 дітей, то станом на сьогодні їх 42. Якщо ситуація буде надалі тривожною і кількість дітей із підтвердженим Covid-19 збільшуватиметься, ковідну зону у лікарні ОХМАТДИТ розширять із 50-ти ліжок до 120. А при потребі, у Львові дітей із коронавірусом почне приймати ще й дитяча лікарня на вул. Пилипа Орлика. Що варто знати про коронавірус у дітей, чим він небезпечний і як не допустити ускладнення та госпіталізації читайте тут


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!