З публічного простору Києва приберуть погруддя Пушкіна

526 0
Навколо ще одного пам’ятника тривають дискусії.
Фото: Рух "Чесно"

Фото: Рух "Чесно"

З публічного простору Києва приберуть погруддя російського поета Олександра Пушкіна та меморіальну дошку радянській письменниці Ванді Василевській. Відповідне рішення ухвалила робоча група з вивчення питань усунення пам’ятних об’єктів, пов’язаних з історією та культурою росії та СРСР. Про це повідомив голова робочої групи, заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

«Щодо двох об’єктів сьогодні ми дійшли висновків, погруддя Пушкіна та меморіальну дошку Ванді Василевській приберемо з вулиць нашого міста. Ще один об’єкт, щодо якого сьогодні велося активне обговорення, – пам’ятник Пушкіну на проспекті Перемоги, 40. Він, нагадаю, є пам’яткою національного значення, так само як пам’ятник Щорсу, тож ми чекаємо відповідних висновків та дозволу від Мінкульту. Лише тоді матимемо розуміння, коли і в який спосіб зможемо його перенести в інше місце», – пояснив він. 

Читайте також: У Бучі на Київщині встановили ялинку

Нагадаємо, в Києві активно триває дерусифікація. Зокрема, цього місяця Київська міська рада перейменувала ще 32 вулиці, провулки та бульвари, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. У столиці також знесли пам’ятник Олександру Пушкіну. Демонтаж присвятили лейтенанту Збройних Сил України Денису Антіпову «Буку». Крім того, у Києві прийняли рішення про демонтаж пам’ятників Щорсу та Ватутіну.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!