Київ

З УПЦ МП розривають договір про оренду Нижньої Лаври в Києві. Коли саме

1112 0
З церквою московського патріархату буде розірвано договір на оренду Нижньої Лаври з 29 березня.
Києво-Печерська Лавра / Фото: Shutterstock

Києво-Печерська Лавра / Фото: Shutterstock

Договір буде розірвано на підставі висновків міжвідомчої робочої групи й листа Міністерства культури та інформполітики від 9 березня. Про це повідомив заповідник Києво-Печерська лавра та оприлюднив відповідний документ. 

У документі з підписом в.о. гендиректора заповідника Києво-Печерська лавра йдеться про те, що з церквою 29 березня розривають договір про оренду від липня 2013 року.

«Між Національним заповідником Києво-Печерська лавра (далі – Заповідник) та Свято-Успенською Києво-Печерською Лаврою (Чоловічий монастир) Української Православної Церкви (далі – Монастир) укладено Договір № 2 від 19 липня 2013 року про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю (далі – Договір)», - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, заповідник попередив, що з 29 березня 2023 року договір буде розірвано на підставі висновків міжвідомчої робочої групи й листа Міністерства культури та інформполітики від 9 березня. УПЦ МП закликали до 29 березня звільнити державні приміщення, які вона орендує на території Нижньої Лаври на вулицях Лаврська, 11 та Лаврська, 15.

Фото: УПЦ МП 

 

 

ТЕГИ: лавра

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!