Українці зможуть скласти спрощене ЗНО за кордоном. Перелік країн

1240 0
НМТ за кордоном буде проведено так само, як і в Україні.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

19 травня Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав наказ, який затверджує перелік закордонних пунктів для проведення національного мультипредметного тесту. Українці, які вимушено покинули Україну через війну, зможуть вступити до закладів вищої освіти. Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти.

Читайте також: Вступ-2022. Сьогодні розпочинається наступний етап для учасників мультитесту

Провести тестування заплановано в таких країнах: Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія і Швеція.

«Вдячний міністрам та партнерам за те, що вони погодилися підтримати українських вступників у такий непростий час. Проведення НМТ в інших країнах ー складне й комплексне завдання, але це, безперечно, важливий крок з-поміж багатьох етапів повернення українців додому і відбудови держави», – повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Читайте також: 90% випускників, які виїхали за кордон через війну, планують навчатись в українських вишах

Зазначимо, що НМТ за кордоном буде проведено так само, як і в Україні, тобто в спеціально обладнаних комп’ютерних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, навчені українськими експертами. А отже, вступні випробування відбуватимуться на засадах прозорості та справедливості ー незалежно від того, де саме учасники їх складатимуть.

Нагадаємо, що цього року зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у спрощеному форматі. Зокрема, оцінювати випускників будуть за допомогою мультипредметного тесту з української мови, історії України та математики. Як взяти участь у національному мультипредметному тесті, можна почитати тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!