Політична реклама

За місяць водії наїжджали на болларди у Львові 10 разів

3042 1
За понад місяць роботи боллардів, які обмежують заїзд приватного транспорту в пішохідну зону з боку вул. Памва Беринди та Руської, водії здійснили на них 10 наїздів.
Фото: portal.lviv.ua

Фото: portal.lviv.ua

Про це в ефірі tvoemisto.tv повідомив радник міського голови Львова з питань розвитку інфраструктури Олег Шмід.

«Наїзди були різні: були несерйозні, але було й таке, що боллард довелося знімати разом з шахтою і ремонтувати. Але вже зараз важко не зауважити, що в старому місті в 5, а інодів 10 разів менше автомобілів. Досить згадати, якою була площа Катедральна, площа біля Домініканського собору, вулиці Братів Рогатинців та Сербська. Хоча звісно, деякі автомобілі залишаються в пішохідній зоні», – сказав Олег Шмід.

Водії, які намагаються «проскочити» у пішохідну зону, сказав Олег Шмід, це зазвичай ті, «хто не змирився» з новим обмеженням заїзду.

«Це – на удачу: можна проскорчити, а можна пошкодити автомобіль. Програма роботи болларда розрахована так, що, наїжджаючи на боллард, водій порушує ПДР, адже в цей момент на світлофорі червоне світло. Крім того, він порушує знаки, режим пішохідної зони. Траплялися наїзди, коли водії їхали по зустрійній, чим порушували правила: адже це тармвайна колія і проїзд зустрічною смугою – це перетин подвійсної суцільної лінії», – додав Олег Шмід.

Заїжджати в пішохідну зону на сьогодні можуть підприємці, які мають магазини чи заклади харчування у пішохідній зоні – аби довозити продукти. На це вони мають 12 годин на добу. Також сюди заїжджають і паркуються на окремих вулицях люди, що живуть на території пішохідної зони.

Право заїзду має і спецтранспорт («швидкі», мілція, пожежники, інкасатори тощо).

«Але інкасаторські машини тільки тих банків, які працюють в пішохідній зоні. Проте зараз камери, які працюють, показують, що й авто інших банків проїжджають площею Ринок», – сказав Олег Шмід. Таким банкам обіцяють робити зауваження.

Нагадаємо, болларди у центрі Львова запрацювали в кінці квітня цього року.

Відео з youtube.com may 

 

Відео з youtube.com Ігора Могили

 


Читайте також:
4 Червня, 2014 16:03
пасажири Рагуль пре,не дремлет...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!