У Києві зростає кількість госпіталізованих з Covid-19, побільшало хворих із важким перебігом

816 0
Водночас комунальні заклади охорони здоров’я не припиняли процес вакцинації від Covid-19.
Фото: Freepek

Фото: Freepek

За минулий тиждень у Києві на Covid-19 захворіло вдвічі більше містян, ніж впродовж позаминулого. За її словами директорки департаменту охорони здоров’я Валентини Гінзбург, із 11 до 17 липня зареєстрували 112 випадків захворювання, а з 18 до 24 липня – вже 245, передає КМДА. 

«Також є тенденція до зростання кількості госпіталізованих, отже, спостерігаємо більше випадків тяжкого перебігу хвороби», – зазначає вона.

Читайте також: Бустерна доза. Навіщо, кому потрібна, як отримати і чим відрізняється від додаткової

Таке стрімке підвищення рівня захворюваності за один тиждень влітку, на її думку, має насторожити та змусити вчергове згадати про заходи безпеки, насамперед, про найефективнішу профілактику цієї небезпечної хвороби – вакцинацію.

«Навіть у найважчі для столиці дні з часів загострення військової агресії рф комунальні заклади охорони здоров’я не припиняли процес вакцинації від Covid-19. Наразі в Києві працює 112 вакцинальних пунктів, тож кожен охочий може прийти до найближчого Центру первинної медико-санітарної допомоги або Консультативно-діагностичного центру та зробити першу, другу чи бустерну дозу. Продовжується також робота центрів масової вакцинації у торговельних центрах «Гулівер», «River Mall», універмагах «Україна» тощо», – додає вона.

Читайте також: Які обмеження проти Сovid-19 не діють під час війни. Роз’яснення МОЗ

Додамо, нещодавно в Україні дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти Covid-19 усім людям віком від 60 років, а також людям 18-59 років із хронічними хворобами. Для другої бустерної дози рекомендували застосовувати мРНК-вакцину (наразі в Україні це Comirnaty/Pfizer) з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої бустерної дози.

Нагадаємо, що в Україні офіційно дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти Covid-19 усім людям віком від 60 років, а також людям 18-59 років із хронічними хворобами. Окрім цього, дія сертифікатів про вакцинацію проти Covid-19 у «Дії» відображатиметься півтора року від дати щеплення. Термін продовжили, аби спростити перебування українців за кордоном під час війни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!