Кордон на Львівщині за рік хотіли перетнути найбільше ухилянтів з підробленими документами

906 0
Часто люди хочуть виїхати нібито як волонтери чи перевізники за допомогою системи «Шлях».
Фото ДПСУ

Фото ДПСУ

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну на ділянці Західний кордон, який охоплює Львівську, Волинську, Чернівецьку та Закарпатську області, затримали понад 6 тисяч осіб, які хотіли виїхати за кордон. З них 3,5 тисячі людей затримали поза пунктами пропуску. Найбільше – на українсько-румунському кордоні. Загалом з усіх цих людей з підробленими документами найбільше затримували порушників у пунктах пропуску на Львівщині. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив пресофіцер Західного регіонального управління Держприкордонслужби, підполковник Роман Павленко.

«Ухилянтів з підробленими документами найбільше затримували у Львівській області. Також часто люди хочуть виїхати нібито як волонтери чи перевізники за допомогою системи «Шлях». Крім того, злочинні угруповання намагаються незаконно переправити ухилянтів в темний час доби поза пунктами пропуску», – зазначив він.

Два тижні тому, каже Роман Павленко, на Закарпатті двоє чоловіків намагалися переплисти річку Тису. Одного з них впіймали, інший загинув. Загалом 15 людей з початку великої війни загинули при спробі втечі за кордон – це тільки ті, яких виявили, дані можуть уточнюватися, зазначає він. Також ухилянти намагаються подолати ліси та гірські місцевості.

Читайте також: Львів'янин за 6 тисяч доларів переправляв ухилянтів за кордон

Нагадаємо, що у Львові судитимуть чоловіка, який за 10 тисяч тисяч обіцяв переправити через державний кордон військовозобов’язаного. Під час дії воєнного стану обвинувачений пообіцяв чоловіку призовного віку за 10 тисяч доларів переправити його через кордон. Схема перетину полягала у тому, щоб перейти держкордон лісом, поза межами контрольно-пропускних пунктів.

Антоніна Костик 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!