За ще одного підозрюваного у розкраданні гуманітарки у Львові внесли 2 млн грн застави

3251 0
Євгена Шпитка та Романа Матиса підозрюють в організації незаконної реалізації військового спорядження, яке вони отримували як гуманітарну допомогу за кошти благодійників.
фото: детектор медіа

фото: детектор медіа

За головного редактора інформаційного видання Mind.ua Євгена Шпитка, якого разом із львівським підприємцем Романом Матисом підозрюють в розкраданні гуманітарної допомоги, внесли заставу у розмірі 2 млн гривень. Сьогодні він має вийти із СІЗО. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Наразі триває досудове розслідування. Згодом обвинувальний акт мають скерувати до суду.

Читайте також: Амуніція на мільйони гривень. Деталі затримання підприємця зі Львова, причетного до розкрадання гуманітарки для ЗСУ

Напередодні, 11 травня, затриманий ексчиновник Львівської ОВА Роман Матис вийшов із СІЗО під заставу у розмірі 2 млн грн. Адвокат Сергій Матвіїв підтвердив у коментарі Tvoemisto.tv, що підозрюваний вже на волі та зауважив щодо презумпції невинуватості клієнта.

Нагадаємо, що двох мешканців Львівщини – президента інвестиційної компанії, відомого львівського підприємця Романа Матиса та головного редактора інформаційного видання Євгена Шпитка – підозрюють в організації незаконної реалізації військового спорядження, отриманого як гуманітарна допомога за кошти українських благодійників. Окрім того, чоловіків підозрюють у привласненні добровільних пожертв громадян, які виводилися з рахунків через банківські термінали та відділення.

Їх затримали під час продажу партії бронежилетів та військових касок для потреб ЗСУ на загальну суму 535 тис. грн. За результатами обшуків у фігурантів виявили та вилучили бронежилети, військові каски, грошові кошти та інші докази. Також під час обшуків виявили склад з великою кількістю військової амуніції на мільйони гривень. Наразі перевіряють якість товарів та під контролем СБУ готують для передачі нашим захисникам. Галицький районний суд Львова обрав двом фігурантам у справі розкрадання гуманітарної допомоги запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави загалом у розмірі 4 млн грн.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!