За сім хвилин до лікарні. Львівська бригада швидкої врятувала пацієнтку з інсультом

6892 0
За кермом «швидкої» була єдина на Львівщині водійка центру екстреної допомоги Оксана Захарків.
фото: www.lvivpost.net

фото: www.lvivpost.net

Минулого тижня карета швидкої допомоги Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф доправила пацієнтку з інсультом з однієї лікарні в іншу за вкрай короткий термін – усього 7 хвилин, йдеться на сторінці Центру медицини катастроф.

Читайте також: Мала чіткий план. Як бухгалтерка стала єдиною на Львівщині водійкою «швидкої»

Зокрема, минулого тижня, на третю підстанцію станції «Львів» Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надійшов терміновий виклик: перевезення із 8-ї міської клінічної лікарні Львова.

За словами водійки бригади Оксани Захарків, жінка була у важкому стані.

Читайте також: Виклики по-новому. До кого тепер не приїде «швидка» у Львові та області

«Лікарка оцінила ситуацію й мовить: «давай, Оксано, як ти вмієш!». Я увімкнула сирену, проблискові маячки – і за 7 хвилин з восьмої лікарні домчали в лікарню швидкої допомоги й передали пацієнтку медичному персоналу», – зазначає Оксана Захарків.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv уже писало про Оксану Захарків, яка є єдиною на Львівщині водійкою швидкої. 

Нагадаємо, що із весни наступного року усі виклики екстреної медичної допомоги поділять на 4 типи, відповідно до станів пацієнтів. Зміниться й час доїзду до хворих у селах та містах. Зокрема, доїзд на виклики, які відносяться до критичних та профільних бригад, становитимуть 10 та 20 хвилин відповідно. А ось на ті виклики, які відносяться до неекстрених і непрофільних – бригади не виїжджатимуть. При чому, усі виклики будуть уніфіковані – «швидкі» однаково мають їздити як в містах, так і в селах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!