Заблокований акаунт дослідниці після допису про злочини НКВД у Львові та продаж боргу ЛАЗу. Головне за добу

1586 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу, або що могли проспати.
Фото: Вікімапія

Фото: Вікімапія

Наступ на історію. Із соціальної мережі Фейсбук видалили акаунт журналістки та дослідниці українського походження Устини Стефанчук, яка зараз мешкає в Канаді, через її допис про злочини радянської армії, катування у львівських тюрмах та фото жінки у вишиванці, які датовані липнем 1941 року. Як виявилось акаунт, який було створено 12 років тому, заблокували без права на поновлення. Там міститься чимало цінних історичних дописів минулих років. Причиною видалення сторінки дослідниця називає свій пост про свою родинну історію, історію звірств щодо українського народу і оприлюднила фото жінки у вишитому вбранні.

Продаж боргу Львівського автобусного заводу. У Львові завершився аукціон з продажу частини заборгованості автобусного заводу, що на вул. Стрийській, 45. Його на продаж у червні виставив державний «Укрексімбанк». Йдеться лише про невелику частину приміщень, які перебувають під заставою. Серед шести учасників аукціону найбільше – 170 010 000,00 грн – запропонувало ТзОВ «Капітал Фінанс». Йдеться про десятки гектарів землі, адміністративні та виробничі будівлі заводу на вулиці Стрийській, 45. Зокрема, приміщення головного виробничого корпусу, а також рухоме майно, виробниче обладнання цехів. Новий власник має отримати право вимоги за кредитами.

З аукціону у Львові продали приміщення магазину на вул. Івана Франка, 89. Найвищу ціну – 5,2 млн грн – запропонувала «Фірма «Престиж-Сервіс». Йдеться про нежитлові приміщення першого поверху загальною площею 82,7 кв. м. Їх виставили на продаж за стартовою ціною 4,9 млн грн. Охочими придбати їх було дві компанії – ТзОВ «ХАБІТАТ ЛЬВІВ» та ПП «Фірма «Престиж-Сервіс». У результаті друга запропонувала найвищу ціну та стала переможцем торгів.

Осквернення пам’яті Героїв Небесної сотні. Правоохоронці порушили справу через гучне святкування Дня народження дівчатами на Меморіалі Героїв Небесної сотні за статтею про осквернення пам’ятника ККУ. Кілька дівчат, під час святкування вісімнадцятиріччя своєї подруги, запалювали фейєрверки та танцювали під музику на Меморіалі Героїв Небесної сотні, розташованому на вулиці Підвальній. За фактом слідчі Львівського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.297 (Осквернення пам’ятника) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Реставрація вітражу у Вірменському соборі. У Вірменському соборі Успіння Пресвятої Богородиці, що на вул. Вірменській, реставрують вітраж, який у 1928 році створив Ян Генрик Розен. Йдеться про вітраж із зображенням святого Павла, який був розташований у вівтарній частині з правого боку Вірменського собору. Завершити роботу над відновленням вітража, що складається з трьох частин, реставраторка Марія Шумська-Барвінок планує до кінця липня.

Приїзд німецького пластичного хірурга. До Львова з Німеччини вкотре прибув відомий німецький пластичний хірург Клаус Екснер, який прооперує дітей з вродженими і післяопіковими ушкодженнями. Зокрема, на базі опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні доктор спільно з львівськими хірургами до 10 липня консультуватиме і оперуватиме дітей зі складними вродженими і набутими вадами зі всієї України. Профінансував приїзд німецького хірурга 24-річний півзахисник збірної України Олександр Зінченко.

Історія сирійця, який віднайшовши свій дім у Львові, пофарбував паркан мечеті в синьо-жовтий колір та мріє про мир. Сирієць, мусульманин, лікар-дерматолог Амін Аль-Кассем зараз э директором Ісламського культурного центру у Львові. Із Сирії виїхав 1999 року на навчання в Харків, а востаннє був удома 14 років тому.

Реєстрація вакцини Janssen (Johnson & Johnson) в Україні. Міністерство охорони здоров’я в Україні зареєструвало вакцину Janssen (Johnson & Johnson) від Сovid-19 для екстреного медичного застосування. Йдеться про векторну вакцину, розроблену фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson & Johnson. Вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, у який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2. Потребує температури зберігання від +2 до +8 С. Для повної імунізації достатньо однієї дози.

Маленький рекордсмен. 6-річний мешканець Львівської області Марко Данчевський встановив рекорд України в номінації «Найбільша кількість назв країн, відтворених дитиною напам’ять по контуру карти». Хлопчик продемонстрував блискучий результат, без заминки назвавши 196 країн по контуру карти за 13,5 хвилин. При цьому юний ерудит не допустив жодної помилки.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!