Забудовник через суд тимчасово відновив містобудівні умови на будівництво в районі Під Голоском

3163 0
12 червня виконавчий комітет Львівської міської ради скасував фірмі «МС-МК 8» містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоповерхівки в районі Під Голоском, обґрунтувавши це численними порушеннями.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Львівський окружний адміністративний суд зупинив дію рішення виконавчого комітету Львівської міської ради, яким 12 червня скасували містобудівні умови та обмеження ТОВ «МС-МК 8» на будівництво багатоповерхівки на вул. Малоголосківській, 12Бб. Про це пишуть Наші Гроші. Львів.

Читайте також: Петиція про збереження зеленої зони на Малоголосківській набрала необхідні голоси

Таким чином суд забезпечив позов забудовника до з’ясування законності рішення виконкому. У суді вважають, що скасування містобудівних умов та обмежень вплине на права та інтереси покупців та збільшить ризики для «МС-МК 8». При цьому, зауважив суддя, таке забезпечення позову не вирішує спору між забудовником та Львівською міською радою.

12 червня виконавчий комітет Львівської міської ради скасував фірмі «МС-МК 8» містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоповерхівки в районі Під Голоском, обґрунтувавши це численними порушеннями.

За словами заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, раніше за ініціативи депутата Львівської міської ради Любомира Босаневича компанії MS передали додатково суміжну ділянку на вул. Малоголосківській, попри зауваження управління земельних ресурсів.

МУО видали на 60% забудови земельної ділянки, однак забудовник фактично зайняв 90% території – замість підземного парку він збудував наземний. Окрім того, частина ділянки, якою користується забудовник, є міською землею. Тут проходять червоні лінії, планується магістраль, а інвестор використовує її під заїзд.

Компанія «МС-МК 8» отримала містобудівні умови та обмеження у вересні 2018 року. Висота будівлі повинна становити 33,7 метрів. Згідно з даними сайту Youcontrol, компанія «МС – МК 8» зареєстрована у Львові. Її власником вказаний Андрій Мазур.

Він упродовж 2016-2019 років був директором компанії «МС Імперіал». Це підприємство побудувало житловий комплекс «Хмельницький парк» на самовільно захопленій ділянці (вул. Богдана Хмельницького, 230а). У 2017 році суд дозволив Львівській міській раді та забудовнику укласти мирову угоду та узаконити будівництво. Згідно з нею, компанія зобов’язалася передати міській раді 39 квартир.

Читайте також: Школу на Малоголосківській побудують на місці інкубаторної станції

Нагадаємо, що мешканці району Під Голоском неодноразово зверталися до міськради з проханням упрорядкувати хаотичне будівництво багатоповерхівок та збудувати інфраструктуру. У травні виконком заборонив видавати нові дозволи на будівництво в районі, а також вносити зміни у детальний план території.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!