«Забути про справи та турботи». У Львові запрошують на симфонічну програму «Тисяча і одна ніч»

986 0
У ній переплетуться реальність та міф, кохання та зрада, відвага і сміливість.

Львівська національна філармонія ім. М. Скорика презентує симфонічну програму «Тисяча і одна ніч», яка занурить у захопливі й улюблені з дитинства історії, втілені у музиці. Подія відбудеться 12 листопада о 19:00.

Слухачів очікують історії кохання, зрад, придворних інтриг, втілені в увертюрі «Рюї Блаз» Фелікса Мендельсона, створеній до однойменної драми французького романтика Віктора Гюго, неймовірні пейзажі, за якими у напівсні спостерігає античний фавн із Прелюдії Клода Дебюссі.

Також можна буде згадати відому легенду про скрипаля, який заради слави і грошей продав душу дияволу. Саме цю історію часто «приписували» Нікколо Паганіні. Ще за життя вважали, що його здібності надприродні, адже його гра захоплювала та дивувала, а музика не була схожа ні на що інше. Під час події прозвучить Перший скрипковий концерт цього композитора, який відомий своєю незрівнянною мелодійністю, театральністю та віртуозністю.

Завершить програму музична історія Шехерезади, яка щодня розповідає все нові й нові історії, щоб розважити султана. Композиція Миколи Римського-Корсакова, створена на цей сюжет, стала не лише найпопулярнішою у його творчості, а й одним з найпопулярніших симфонічних опусів за всю музичну історію.

Неймовірні інструментальні соло, барвисті оркестрові картини та грандіозні віртуозні пасажі – у програмі переплетуться реальність та міф, кохання та зрада, відвага і сміливість.

Занурять у світ музики – скрипаль Марко Комонько, Академічний симфонічний оркестр філармонії та дириґент Гудні Емільсон.

Детальна інформація про подію та квитки тут.

Партнерська публікація

Фото: Анастасія Іванова, Сергій Горобець

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!