Зачистка області від ворога та відновлення малого бізнесу. Головне за тиждень у Києві

1084 0
Стислий дайджест головних подій тижня, що минає у столиці України.

Правила воєнного часу. Міська виконавча влада створила Комендатуру міста Києва, яку очолив генерал-майор Віктор Плахтій. Серед її завдань – організація та забезпечення заходів комендантської години і забезпечення контролю системи пропускного режиму. Крім того, було змінено часові межі комендантської години. Тепер вона триває з 21:00 до 6:00. 

Київська область. У суботу 2 квітня в Міністерстві оборони повідомили, що вся Київська область очищена від російських окупантів. 

Масштаби пошкоджень. У КМДА розповіли, що від початку повномасштабного наступу росіян на Україну в столиці пошкоджено 154 житлові будинки, 20 приватних садиб, 27 садочків та 44 школи. 

Повернення до роботи. З 28 березня у Києві відновили роботу Центри надання адміністративних послуг та навчання в онлайн-форматі в закладах освіти. 

Дедалі більше підприємців відновлюють роботу в столиці України. Практично у всіх районах міста працюють продуктові ярмарки. Крім того, під кінець тижня міська влада заявила про відновлення роботи понад 760 продуктових магазинів, близько 50 непродуктових магазинів, понад 400 ресторанів, 260 перукарень та барбершопів, близько 70 манікюрних салонів, 60 майстерень з ремонту одягу та взуття, понад 440 СТО, 35 ринків.

Також Київська міська рада ухвалила пільги для бізнесу, який працює в столиці. Для пересувної торгівлі та ресторанних майданчиків плата за договорами буде зменшена до 1 гривні. Сплата пайової участі для них становитиме 50% від існуючої. Бізнес, що працює на комунальних площах, звільняється від сплати за оренду. 

Читайте також: «Хотіли Сребреницю XXI століття?», – Подоляк звернувся до лідерів Європи на тлі масових вбивств під Києвом

Транспорт. Для громадського транспорту відкрився Південний міст. Через нього запустили два автобусні маршрути – №22 від вулиці Медової до вулиці Тростянецької та №91 від вулиці Анни Ахматової до станції метро «Голосіївська».

Паралельно підприємців, які у довоєнний час надавали послуги із прокату електросамокатів та велосипедів, закликали відновити роботу. Це може стати хорошою альтернативою для переміщень по місту, враховуючи, що наразі громадський транспорт працює в обмеженому режимі. 

Нагадаємо, після звільнення Київської області від окупантів стало відомо про масові вчинки антилюдяності в Бучі, Ірпені, Гостомелі, де знайшли сотні, тисячі вбитих, роздертих, зґвалтованих мирних громадян України. Їх російські окупанти вбили з особливим звірством. 

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк звернувся до європейських лідерів і дорікнув у тому, що деякі з них досі вважають, нібито Росія та бізнес з нею – це нормально. 

Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що російські військові навмисно вбивали цивільних людей у Бучі. Він у своєму повідомленні вимагає нових «руйнівних санкцій G7 зараз». Йдеться про ембарго на нафту, газ, вугілля; закриття всіх портів для російських суден і товарів; відключення всіх російських банків від SWIFT.

Після цього в ЄС пообіцяли допомогти Україні у покаранні РФ за Бучанську різанину. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!