Що може зробити місто цього року, аби Львів став зручнішим

2067 0
Тvoemisto.tv організовує дискусію про те, як покращити ситуацію із міською мобільністю. Вона відбудеться сьогодні 12 січня, о 13.00.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові сьогодні, 12 січня, о 13:00, відбудеться публічна дискусія на тему «План сталої міської мобільності Львова. Що можна зробити цього року для покращення пересування містом».

Tvoemisto.tv організовує дискусію за участю активістів, фахівців з мобільності та проєктування вулиць, посадовців Львівської міської ради стосовно плану сталої міської мобільності. Торік у місті затвердили пріоритетні завдання з його реалізації. Під час дискусії з'ясуємо, як місто може вплинути на основні проблеми із мобільністю: на закоркованість міських вулиць, проблеми із громадським транспортом та з інфраструктурою для пішоходів, водіїв та велосипедистів.

Учасники дискусії:

  • Олег Забарило – керівник департаменту міської мобільності і вуличної інфраструктури ЛМР;
  • Орест Олеськів – керівник управління транспорту Львівської міської ради;
  • Ігор Зінкевич – голова постійної депутатської комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності ЛМР;
  • Матвій Шкотняр – керівник Львівської асоціації велосипедистів;
  • Ігор Могила – експерт проєкту UUPTP, компанія EGIS;
  • Філіп Шухевич – львів’янин, інженер;
  • Віктор Гальчинський – член правління ГО «Лінія 102.ua».

 

Тvoemisto.tv транслюватиме дискусію 12 січня о 13.00 год на сайті, Фейсбук-сторінці та на Ютуб-каналі.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv уже організовувало дискусію на тему «Що робити із самозахопленням парковок у Львові». Через те, що приватного транспорту у місті з кожним роком стає все більше, а якісної та ефективної альтернативи у вигляді громадського транспорту недостатньо, гострішою стає проблема з заторами та паркуванням.

Також ми розмовляли про Піраміду мобільності із координаторкою проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія GIZ Мартою Пастух. Детальніше про «стратегічний документ, який визначає транспортну політику міста на найближчі десять років і дає відповідь на питання: як оптимізувати місто для того, аби переміщення мешканців у ньому були ефективними, читайте тут.

Над проблемами міської мобільності у Львові тепер працює новий департамент міськради. Нині він займається упровадженням е-квитка. Також у Львові оптимізовуватимуть транспортну систему, планують зробити більш безпечними приблизно два десятки ділянок доріг та напрацювати концепції для облаштування автовокзалів і перехоплювальних паркінгів. Про це читайте в екслюзивному інтерв'ю із керівником департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олегом Забарилом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!