Загроза ракетних ударів та складна ситуація з електропостачанням. Головне за добу на Львівщині

2652 0
Коротко про головні події минулої доби.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Повітряна тривога. 17 грудня об 11:25 на Львівщині була загроза ракетних ударів з літаків МіГ-31 з території білорусі. Небезпека не справдилась. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Електроенергія. Ситуація з електропостачанням складна. Після дев'ятого масованого ракетного удару по території України доведена потужність для Львівщини удвічі менша, ніж є потреба. У багатьох людей виникають запитання та претензії, чому на Львівщині проблеми з електроенергією, якщо під час масованого ракетного удару наші об'єкти не постраждали – енергосистема нашої держави єдина. Ситуація в інших областях впливає і на нашу. Енергетики працюють цілодобово, ризикуючи життям, щоб повернути світло у домівки кожного. 

Читайте також: На Львівщині – одна з найскладніших ситуацій зі світлом

Переселенці. Двома евакуаційними потягами на Львівщину прибули ще 102 людини, одним автобусом – 54 ВПО. Чотирма поїздами зі Львівщини у Перемишль вирушили 513 осіб.

Підозрілі зверення. Поліція області опрацювала 1618 звернень щодо підозрілих людей та об’єктів. 

Черги на кордоні. Станом на 9:00 на пунктах пропуску є черги із транспортних засобів:

  • «Рава-Руська» та «Грушів» – вантажівки в обох напрямках, автобуси на виїзд;
  • «Шегині» та «Краківець» – легкові автомобілі, вантажівки та автобуси по обидві сторони кордону;
  • «Угринів» – легкові машини на виїзд, вантажівки на в'їзд;
  • «Смільниця» – вантажівки на в'їзд.

На проходження кордону потрібно більше часу через погодні умови в обох країнах, а також через вихідні та передсвяткові закупівлі. Окрім того, через відключення електроенергії можлива нестабільна робота електронних систем контрольних служб у пуктах пропуску. 

Захворюваність. На Львівщині з гострими респіраторними вірусними інфекціями цього тижня зареєстрували понад 12 тисяч пацієнтів, з них понад 6 тисяч – діти. У порівнянні з минулим тижнем є спад захворюваності на 7%, але інтенсивний показник захворюваності все ще вищий від епідемічного порогу майже на 16%.Найбільше зареєстрованих випадків у Львівському (58,3%), Стрийському (10,6%) та Дрогобицькому (7,1%) районах.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!