Заклади у Львові не мають технічної змоги перевіряти Covid-сертифікати

1599 0
Наразі перевірку Covid-сертифікатів відтермінували, але місто планує вводити таку вимогу.

Міський голова Львова Андрій Садовий нещодавно заявив про те, що скоро у місті складеться ситуація, коли в кафе, ресторани чи торгові центри заходитимуть люди, які вакциновані від коронавірусу або негативний ПЛР-тест.

«Це буде перевірятися. Це не є рішення, яке ми сьогодні приймали, але я хочу це анонсувати. Це вже є нормою для багатьох країн Європейського Союзу, але там є значно вищий рівень вакцинації»– додав він.

До того ж під час сьогоднішнього брифінгу в ЛОДА стало відомо, що Львівщина наближається до «червоної» зони карантину.

Читайте також: Без масових заходів та у масках. Які обмеження діятимуть у Львові з 14 жовтня

У коментарі Tvoemisto.tv ресторанний маркетолог Всеволод Поліщук зазначив, що рішення з перевіркою Covid-сертифікатів комісія відклала на невизначений термін.

«Не думаю, що якісь заклади будуть перевіряти сертифікати. Банально немає технічної змоги. Це, фактично, робота державних органів. Наскільки я розумію, то державні органи також не готові до такої роботи, бо немає технічного забезпечення», – каже він.

Ресторатори, з якими співпрацює Всеволод Поліщук, станом на сьогодні й не цікавилися тим, як купити сканер, бо їх просто немає у вільному продажу. Він каже, що контролювати відвідувачів у кафе та ресторанах навчилися вже давно. Зрозуміло, що зараз є певні обмеження через те, що закрили літні майданчики, тому всередині закладу можна приймати менше людей.

«Але з того, що я бачу, багато закладів навіть не розсували столи, залишивши їх на відстані 1,5-2 метра. Ніяких нових надзвичайних обмежень, думаю, не введуть»– каже він.

Читайте також: «Ми здолали майже 60% шляху в боротьбі з Covid-19», - епідеміологиня Наталія Виноград

Щодо вакцинації, то Всеволод Поліщук стверджує, що у більшості закладах Львова весь персонал масово почали вакцинувати ще у червні. 

«Думаю, що тих, хто не провакцинувався, дуже мало, бо від початку літа спостерігаю повну вакцинацію персоналу в ресторанах», – стверджує.

Додамо, що за рішенням міської комісії ТЕБ і НС, також будуть заборонені всі масові розважальні заходи. За винятком невеликих конференцій, які вже були анонсовані. Однак участь в них зможуть брати тільки ті, хто вакцинований або має негативний ПЛР-тест. Стосовно бізнесу, то в усіх торгових центрах є обов’язковим перебування в масках, температурний скринінг і дотримання дистанції.

Софія Шавранська



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!