Закон про інфраструктуру для електрокарів офіційно опублікований

2094 1
Документ набирає чинності із 1 січня 2020 року.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

У парламентській газеті «Голос України» опубліковано закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів». Він набуде чинності 1 січня 2020 року. Деякі положення закону будуть втілюватися поступово.

Читайте також: Попит на електрокари в Україні зріс майже на 60%

У законі ідеться про «зелені» номери для електрокарів, зарядні станції та паркування електрокарів. Так, до 9 лютого 2020 року МВС, Мінекономрозвитку та інші профільні міністерства мають ввести номери для електокарів із зеленим кольором шрифтів і встановити вимоги до паркомісць для таких автівок. Водіїв інших автівок, які претендуватимуть на паркомісця для електрокарів, штрафуватимуть і навіть можуть затримати за створення перешкод водіям електромобілів.

Окрім того, з’являться нові дорожні знаки: «Для електромобілів», «Окрім електромобілів», «Станція зарядки електромобілів».

Читайте також: Які електрокари купували українці у 2018 році. Рейтинг

Закон про інфраструктуру для електромобілів ухвалений Верховною Радою 11 липня. Пізніше його підписав президент Володимир Зеленський.


Читайте також:
9 Серпня, 2019 12:36
666 ... приймаючи - просуваючи отакі "закони" , оті українські(?) "парламентарії" конкретно поліпшують своє матеріальне становище і пАкрАщують життя українським(?) громадянам ... розбудова інфраструктури для електромобілів потребує великих коштів ... як колись сказав Черномирдін -- "..ніколи не було і от -- знову.." ... знову маємо "закон" , за який на отих "законних вимогах" мають заплатити пересічні українці ... а хтось (?) за отим "законом" конкретно "оптимізує" свої витрати ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!