Закупляли генератори для навчальних закладів за завищеними цінами: у Києві повідомили про підозру посадовиці

612 0
За даними слідства, було завдано понад 1,3 млн грн збитків.
Фото: Офіс Генерального прокурора

Фото: Офіс Генерального прокурора

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру начальнику Управління освіти Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації за фактом привласнення бюджетних коштів та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, Управління освіти Голосіївської РДА за результатами тендерної процедури уклало з підприємством договори на закупівлю 17 генераторів, щоб забезпечити електроенергією укриття навчальних закладів Голосіївського району.

Вартість договору становила понад 3,7 млн грн. При цьому, з метою безпідставного та незаконного отримання коштів з міського бюджету посадовці забезпечили перемогу в тендері підприємцю, який запропонував ціни значно вище ринкових.

Це призвело до безпідставного перерахування бюджетних коштів на суму понад 1,3 млн грн. Слідство триває, перевіряється причетність до вчинення злочину інших осіб.

Ігор Ющенко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!