Залужний про перспективи війни та як Портнов виїхав через кордон на Львівщині. Головне

2951 0
Нині 8 вересня 197 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Ситуація на фронті. Президент Володимир Зеленський заявив, що є хороші новини з Харківщини, однак зараз ще не час називати ті чи інші населені пункти, які звільнені.

За даними Генштабу (станом на 6 ранку), підрозділи Сил оборони утримують займані позиції. ЗСУ відбили атаки ворога в районах Костянтинівки, Дібрівне, Григорівки, Зайцеве, Майорська, Миколаївки Другої, Первомайське та Кам’янки.

Авіація здійснила понад 30 ударів по опорних пунктах та зосередженнях живої сили і техніки агресора. Українські ППО знищили два Су-25, два гелікоптери (Ка-52 та Мі-24) та п’ять БпЛА.

Унаслідок вогневого впливу уражено командний пункт та склад паливно-мастильних матеріалів рф.

Фото: ЗСУ

Повітряна тривога. У Львові о 19:30 прозвучала сирена. Була загроза запуску крилатих ракет х-100/х-55 Ту-95 з Каспійського напрямку, а також спостерігалась активність ворожої авіації над окупованим Кримом.

Акцент дня. Залужний вважає, що новий етап протистояння буде навіть після звільнення Криму.

Чому це важливо? Головнокомандувач ЗСУ застерігає українців від очікувань на швидке закінчення війни з рф. За його словами, навіть у випадку деокупації Криму, росіяни з часом зможуть поповнити свої втрати, тому в майбутньому нас чекає триваючий конфлікт, втрати життів та витрати ресурсів.

Також Валерій Залужний вважає, що існує цілком реальна загроза повторної атаки російських окупантів на Київ у 2023 році.

Ключові події:

1. Піший перехід у Раві-Руській цього року не збудують. У чому причина. Ремонтні роботи спричинять утворення великих черг, а в період воєнного часу це створить величезні проблеми.

2. Син проросійського Портнова виїхав як волонтер через кордон на Львівщині та досі не повернувся. У Львівській ОВА кажуть, що рішення про погодження приймала Державна прикордонна служба України, а вони лише скеровували лист з переліком осіб.

3. Військовий облік для жінок відклали на рік. Жодних заборон на виїзд жінкам за кордон з 1 жовтня не буде.

4. Для учнів Львівщини закуплять 174 автобуси «Школярик» замість тих, які забрали на потреби ЗСУ. У планах – закупити 174 автобуси, Львівщина наразі є єдиною в Україні, хто централізовано придбає шкільні автобуси за власні кошти.

5. У Львові переселенців поселять у колишній оздоровчо-лікувальний заклад. Загалом у триповерхову будівлю мають в'їхати 120 людей.

Позиція дня. Що не так із маршрутами на Варшавську та що з цим робитиЧому конфлікт між громадою і міською владою не стихає? Наразі замість автобусів маршруту №52 через цю вулицю курсують автобуси маршруту №5а.

Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!