Залишки 7-поверхівки на Личаківській у Львові вивезуть за 200 тисяч

1937 0
Роботи до кінця року має виконати фірма з Городка.
Фото: Христина Процак / Facebook

Фото: Христина Процак / Facebook

Сьогодні, 10 травня, між Головним теруправлінням юстиції у Львівській області та ПП «Львів-Індустрія» укладено договір на розчищення від будсміття ділянки на вулиці Личаківській, 259. Про це ідеться в системі публічних закупівель ProZorrо.

Нагадаємо, ідеться про ділянку, де вперше в Україні знесли незаконно збудовану 7-поверхівку.

У договорі зазначено, що виконавець має подрібнити знесені частини будівлі та вивезти їх. Термін виконання робіт – до 31 грудня 2019 року.

Читайте також: Як зносять незаконну багатоповерхівку на Личаківській. Фото

ПП «Львів-Індустрія» зареєстроване у Городку. Керівником підприємства, за даними сайту YouControl, є Михайло Сараневич, а засновником – Олена Назаревич.

Зазначимо, Львів з міського бюджету виділив 2,8 млн грн на знесення незаконної 7-поверхівки на вул. Личаківській, 259. Тепер ці кошти виконавча служба має стягнути із забудовника – ТОВ «Лідер-Моноліт».

Раніше юрист інспекції ДАБК у Львові Святослав Кіндратів розповів, що ділянка, на якій велось будівництво багатоповерхівки, є присадибною і призначена для індивідуальної забудови. Проте власник порушив закон і почав будівництво висотки без жодних документів. Пізніше він намагався змусити міськраду Львова через суд видати необхідні документи, але суд був на стороні міста.

Читайте також: Де у Львові не радять купувати житло. Мапа незаконних забудов

Керівник виконавчої служби Личаківського району Львова Ігор Шургот раніше у коментарі Tvoemisto.tv зазначив, що перед знесенням будівлі залучили експерта для її обстеження. З’ясувалось, що будинок є в аварійному стані через надмірне навантаження на фундамент і не може використовуватись за призначенням.

Додамо, жодну квартиру у будинку на Личаківській, 259 забудовник не продав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!