Залишки мозаїки із Замарстинівської замостять на площі Двірцевій

2044 0
Мозаїку використають при реконструкції площі Двірцевої, роботи на якій продовжаться у березні.
Фото: granit-elit.com.ua

Фото: granit-elit.com.ua

Мозаїку у кількості 32 метри квадратні, яка залишилася після ремонту вул. Замарстинівської, на ділянці від вул. Гайдамацької до вул. Торф’яної, ЛКП «Львівавтодор» використає при реконструкції площі Двірцевої. Таке рішення ухвалив виконавчий комітет Львова 28 лютого.

Читайте також: Як будуть реконструювати площу Двірцеву. Етапи робіт

«Мозаїка має розмір 10 см на 10 см, а дорожні покриття передбачають бруківку 20 на 20. Ми замостили Замарстинівську, але маємо залишки по цій мозаїці», — повідомив у коментарі Tvoemisto.tv в.о. начальника управління інженерного господарства Іван Матківський.

Він також уточнив, що на Замарстинівську під час ремонтних робіт не вистачило бруківки, тому що вона була застелена асфальтом зверху і не можна було інвентаризувати точну її кількість.

«По деяких ділянках Замарстинівської зробили розширення, роз’їзди, яких попередньо не було, тому була збільшена площа (замощення — ред.)», — каже Іван Матківський.

Тоді на частині ремонтованої ділянки вул. Замарстинівська застосували колотий камінь.

«Бруківка була влаштована лише на 1/3 вулиці — це вузька смужка вздовж бордюра. Тому ми з самого початку бачили, що бруківки з демонтажу вул. Замарстинівської не вистачить, і її треба буде замінити чимось іншим. Все, що вдалося знайти по резервах, було використано, а де не вистачило, вирішили, що вистелимо природний колотий камінь. У нас є багато вулиць, які замощено цим каменем. Він не є гіршим в експлуатації, а в певних моментах навіть кращим», — зазначав Віктор Онищук, інженер з інженерних мереж ТзОВ «Онур».

Відповідно на замощення Замарстинівської, зокрема, виділили 200 кв. м бруківки, що лишилася із капітального ремонту вул. К. Корнякта у 2019 році, 206 кв. із ремонту вулично-шляхової мережі Личаківського району у попередні роки, а також 60 кв. м з реконструкції вул. Гайдамацької, вул. Б. Хмельницького та вул. Промислової. 

Читайте також: Хто ремонтуватиме вулицю Чернівецьку у Львові

Нагадаємо, ЛКП «Львівавтодор» у березні продовжить реконструкцію площі Двірцевої. Йдеться про ліву частину площі перед вокзалом до кінця фонтана (якщо дивитися на площу з вулиці Чернівецької).

Також у березні розпочнуть ремонтувати вулицю Чернівецьку. Роботи триватимуть до кінця листопада 2021 року.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!