Замість дитячого санаторію на вулиці Коновальця планують звести елітне житло

3174 0
За зонінгом на території, де нині розташовані будівлі колишнього санаторію, не передбачено житлового будівництва. Це землі призначені для будівництва лікувальних закладів.

Територію дитячого санаторію на Коновальця можуть забудувати елітним житлом. Нещодавно оголосили переможців «Всеукраїнського відкритого архітектурного бліц-конкурсу на кращу проєктну пропозицію клубного житлового комплексу по вул. Коновальця, 114-116 у м. Львові».

Читайте також: Що буде із колишнім дитячим санаторієм на Коновальця і де зараз оздоровлюють дітей

Компанія Сontest, котра організовувала конкурс на архітектурне рішення клубного житлового комплексу по вул. Коновальця, 114-116, оголосила переможців. Перше місце отримали Тарас Сулик, Катерина Калетинець, Антон Кобзєв, Кирило Старов. Призовий фонд конкурсу становив понад 22 тисячі доларів за перше місце, на половину менше за друге.

Конкурс провели на замовлення ТОВ «Скай Дістрікт», компанії, що має у власності будівлі на вулиці Коновальця 114 і 116. За даними з аналітичної системи YouControl, компанією володіє Олександр Фтомін, він також є бенефіціарним власником «КУА «Авалон груп».

Торік міський голова Львова Андрій Садовий запевнив, що місто співпрацюватиме із новими власниками будівель, аби напрацювати консолідоване рішення. Тож партнером конкурсу було управління архітектури та урбаністики Львівської міської.

За зонінгом на території, де нині розташовані будівлі колишнього санаторію не передбачено житлового будівництва, ці землі призначені для будівництва лікувальних закладів.

Нагадаємо, що у 2020 Львівська облрада виставила на продаж двоповерхову будівлю кардіоревматологічного санаторію. Вартість будинку оцінили у 11,4 млн грн. Її за 41,6 млн грн купила фірма голови ЛОДА Максима Козицького ТзОВ «Нордік-Буд», однак у кінцевому результаті вони відмовилися підписувати угоду.

Після цього ЛОР знову виставила приміщення санаторію на аукціон і його купило ТОВ «Бізнес галерея «Лев» за 37 млн грн. Тим часом Львівська міська рада вважає будівлі своїми, через це відбувались суди. Взимку торік власником будівель на вул. Коновальця, 114 і 116 стало ТОВ «Скай дістрікт», але судова тяганина не завершилась.

Будівництво житла на цій території передбачав детальний план територій, який депутати прийняли на засіданні 20 травня 2021 року, міський голова рішення ветував. У червні депутати не змогли подолати вето голови.

Детальніше про те, що відбулося із дитячим санаторієм на Коновальця і де зараз оздоровлюють дітей у Львові, читайте у матеріалі.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!