На Кортумовій горі у Львові ліквідують сміттєзвалище і створять оглядовий майданчик

3187 0
На території також проводять роботи із рекультивації.
Фото умовне

Фото умовне

На території парку Кортумова гора у Львові виявили стихійне сміттєзвалище, що утворилося з боку Янівського цвинтаря. Про це мешканці повідомили на Гарячій лінії міста. 

«Протягом тривалого часу на межі Янівського цвинтаря (43-44 поля) і схилі Кортумової гори складали сміття обрядового і похоронного характеру, включно з будівельним, та місцями навіть самі надгробки попадали до нього», – йдеться у скарзі.

Як пояснили Tvoemisto.tv у Львівській міській раді, у жовтні-листопаді 2022 року під час проведення інвентаризації земель та встановлення меж Янівського цвинтаря ЛКП «Муніципальна обрядова служба» виявило давнє стихійне звалище сміття. Із покращенням погодніх умов, у березні 2023 року, там почали проводити роботи з благоустрою.

«Станом на сьогодні триває ліквідація та вивезення твердих побутових відходів. Також на цій території проводять роботи з рекультивації, які планують завершити до 1 серпня 2023 року. У подальшому, після рекультивації, тут заплановано висадку зелених насаджень та облаштування оглядового майданчика», – кажуть в ЛМР.

Нагадаємо, що на території Мурованської сільської ради, що неподалік Львова, виявлено несанкціоноване звалище відходів. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!