Замість зрізаних дерев на Бандери обіцяють висадити десятирічні саджанці

1495 0
Спочатку проєкт реконструкції вулиці не передбачав зрізку дерев.
Фото: ГО «Зручне місто»

Фото: ГО «Зручне місто»

На місці зрізаних дерев на вулиці Бандери, де проводять реконструкцію, мають висадити десятирічні крупномірні садженці. Про це Тvoemisto.tv повідомив прессекретар «Львівавтодору» Олексій Хміль.

Читайте також: На вулиці Бандери у Львові почали зрізати дерева. Фотофакт

За його словами, сам проєкт реконструкції вулиці не передбачав зрізку дерев.

«Дійсно, згідно з проєктом реконструкції по вулиці Степана Бандери зрізка дерев не була передбачена. І тому всі дерева були огороджені, згідно з будівельними нормами. Але згодом, через те, що деякі насадження заважали прокладанню комунікацій, була створена комісія з цього питання безпосередньо за участі управління екології та природніх ресурсів ЛМР», – пояснив Олексій Хміль.

За його словами, представники управління екології та природніх ресурсів позначили дерева, які можна зрізати.

На місці зрізаних дерев мають висадити десятирічні крупномірні саджанці, запевнив Олексій Хміль.

«Така існує практика при зрізанні дерев, коли на їхнє місце висаджують великі саджанці. Як правило, це липи та рожеві каштани. Але остаточно погоджувати сорт дерев будуть в управлінні екології та природних ресурсів», – додав Олексій Хміль.

Читайте також: Дуб-пам'ятка на вулиці Бандери. Чи не знищать його під час реконструкції

Водночас в управлінні екології та природніх ресурсів ЛМР кажуть, що не знали, що на вулиці Степана Бандери вже почалася зрізка дерев.

Керівниця управління Олександра Сладкова каже, що за зрізку дерев на Степана Бандери відповідає замовник реконтсрукції ЛКП «Львівавтодор», він і мав повідомляти про видалення насаджень, а у мерії лише контролюють дотримання закону та відповідність робіт підписаним документам.  

Нагадаємо, що вчора у Львові почали зрізати дерева на вулиці Степана Бандери. Загалом тут планують зрізати 24 дерева.

Анна Чистякова

Фото ГО «Зручне місто»



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!