Заморозки в області та нові обмеження руху. Головні події дня у Києві

545 0
Дайджест новин за 21 вересня.
Осінній Київ. Фото: з відкритих джерел

Осінній Київ. Фото: з відкритих джерел

50 тисяч доз вакцини Pfizer від Covid-19

Київ отримав від МОЗ України 46 800 доз вакцини від Covid-19 Comirnaty (Pfizer). Препарат розподілений на медичні заклади. 

Викриття агентів фсб

У результаті спецоперації у Києві Служба безпеки нейтралізувала російську агентурну групу, котра збирала інформацію про геолокацію об’єктів Сил оборони та критичної інфраструктури у столичному регіоні. Особливу увагу зрадники приділяли місцям розташування українських військових підрозділів. Зібрані відомості переправляли окупантам через анонімні Телеграм-канали. За кожен «звіт» загарбники перераховували своїм поплічникам грошову «винагороду» у розмірі 5 тис у гривневому еквіваленті. 

Кличко закликав Німеччину допомогти Києву напередодні складної зими

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до німецької влади із проханням надати столиці в якості допомоги генератори та мобільні пункти обігріву. 

Обмеження руху

На Броварському проспекті частково обмежать рух із 22 до 30 вересня у зв’язку із проведенням поточного ремонту. Нове покриття влаштують у крайній правій смузі на ділянці між зупинкою «Київська птахофабрика» і зупинкою «Биківня-3» у напрямку Києва. Роботи планують виконати за тиждень. Під час ремонту рух на проспекті буде частково обмежено.

Відсутність світла на Київщині 

Через шквальний вітер та зливу, що пройшли вночі 20 вересня та вранці 21 вересня, в Київській області було знеструмлено 31 повітряну лінію та 454 трансформаторних підстанцій. Енергетики продовжують ліквідацію наслідків негоди. Без світла залишилися 32 населених пункти повністю та 37 – частково. На ранок аварійно-відновлювальні бригади вже повернули світло в 17 населених пунктів області, що знеструмлювалися повністю, та в 21 – частково. Також відремонтували 294 трансформаторні підстанції та 18 повітряних ліній. 

Дерусифікація в області

21 вересня у міському парку Борисполя демонтували погруддя героїв радянського союзу з Алеї Героїв, яку створили у 1991 році. Демонтаж відбувся у межах декомунізації та дерусифікації. Погруддя передадуть на тимчасове зберігання до Виробничого управління комунального господарства.

Заморозки на Київщині 

В Українському гідрометеорологічному центрі попереджають про заморозки в Київській області. Вночі 23-24 вересня на поверхні ґрунту – заморозки 0-3°. У області передбачається І рівень небезпечності, жовтий.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!