У трьох людних місцях Львова встановили дефібрилятори. Фото, відео

2161 0
Львів став першим містом, де встановили дефібрилятори у громадських місцях.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

На площі Свободи перед Оперним театром у Львові стартувала Всеукраїнська акція «Запустимо серця разом». Зокрема, 20 досвідчених тренерів просто неба навчали охочих надавати домедичну допомогу, яка рятує життя людей у ​​перші секунди при раптовій зупинці серця.

Тренування із надання допомоги та роботи із дефібрилятором для всіх охочих проводили на манекенах та самих людях.

Читайте також: Встигнути вчасно: де пройти курси домедичної допомоги у Львові

Відвідувачі, які прийшли навчитися «запускати» серце, якщо поруч не має медиків, кажуть, що зараз, в умовах війни та великих скупчень людей вкрай важливо вміти та знати, як діяти в тій чи іншій небезпечній ситуації, яка повְ’язана зі здоров’ям.

Як правильно проводити серцево-легеневу реанімацію, навчали як на дорослих манекенах, так і дитячих.

Під час Всеукраїнської акції «Запустимо серця разом» у Львові також встановили три дефібрилятори в місцях найбільших скупчень людей. Йдеться про Палац мистецтв на Коперника, Церкву Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові та Головний залізничний вокзал.

Медичні прилади придбали за рахунок БФ SmartMedicalAidUa та БФ RazomForUkraine, БФ «Разом для України» у співпраці з Львівською ОВА. А наступним містом, де встановлять дефібрилятори, стане Дніпро.

Нагадаємо, що два роки у тому у центрі Львова чоловікові стало погано, він схопився за серце і помер на площі Ринок. Швидка приїхала через 15 хвилин, але врятувати його не вдалося. Тоді в обговоренні цієї події львів'яни нагадали, що у будівлі Ратуші є дефібрилятор, доступний цілодобово. Tvoemisto.tv з'ясувало, як можна ним скористатися та чи потрібно в центрі міста мати свою підстанцію швидкої. Детальніше читайте в матеріалі.

Відео: Соломія Байдака

Фото Івана Станіславського/Твоє місто


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!