«Зараз головне не те, що нам передадуть, а коли», – Кулеба про зброю від західних партнерів

13409 0
Кулеба запевнив, що українська армія матиме чим воювати.
Фото: armyinform.com.ua

Фото: armyinform.com.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна матиме чим воювати. Про це він повідомив за результатами зустрічі глав МЗС країн НАТО у Брюсселі. Наразі головним питанням є не те, яке саме озброєння буде передано Україні, а як швидко.

Він зауважив, що не може сказати нічого конкретного щодо військової допомоги, бо в темі постачання зброї вона протипоказана. Проте зброю Україна отримає.

Читайте також: НАТО надаватиме Україні зброю стільки, скільки буде потрібно, – Столтенберг

«За ці шість тижнів ми пробили три глухих стіни. Спочатку низка країн казали, що ніколи не надсилатимуть нам зброю. Надіслали. Потім інші казали, що не дадуть важку зброю. Вже дають. Тоді почали створювати штучне розрізнення «оборонної» зброї, яку можна давати, і нібито «наступальної», яку давати не можна. Але будь-яка зброя, надана Україні для захисту її землі від російських загарбників, є оборонною за визначенням! Я збився з ліку, скільки разів повторив це на переговорах за попередні тижні. Дипломатія існує для того, щоб неможливе робити можливим, і цю третю стіну ми нарешті вже теж пробиваємо», – написав Кулеба.

Він додав, що за результатами переговорів з G7, НАТО та шістьох окремих двосторонніх зустрічей із партнерами існує «Єдність, повна підтримка України, готовність не лише до тактичних, але і до довгострокових стратегічних рішень», які допоможуть Україні вигнати російську армії з нашої землі та перемогти у цій війні.

«Головне питання зараз – це не те, що нам передадуть, а коли. Кожен день має значення і щодня ми працюємо на результат, який вже є і буде ще», – додав очільник українського МЗС.

Читайте також: Велика Британія та союзники нададуть Україні більше летальної зброї

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що країни альянсу поставлятимуть Україні стільки озброєння, скільки потрібно для того, щоб перемогти у війні з росією. Раніше країни НАТО пообіцяли допомогти Україні з захистом від хімічних, біологічних та ядерних загроз. 

Україна просить НАТО надати один відсоток від усіх літаків, танків Альянсу, системи залпового вогню MLRS, протикорабельну зброю, засоби протиповітряної оборони, щоби вистояти у війні проти Росії. 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що битва між Україною та російським агресором за Донбас буде схожа на Другу світову війну. А 3 квітня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що ЗСУ готуються до важких боїв з окупантами у напрямку Донецької, Луганської, Харківської областей. Там збирається велике угруповання військ російської федерації.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!