Заступник міського голови Пустомитів сплатив мільйон застави і вийшов із СІЗО

3606 0
Заступника міського голови Пустомитів затримали на хабарі, він одержав 100 тисяч грн від волонтера за автобус, який міська рада отримала як гумдопомогу.
фото львівської обласної прокуратури

фото львівської обласної прокуратури

Першого заступника міського голови Пустомитів, якого затримали у підозрі за продаж гуманітарної допомоги і за одержання хабаря, випустили під заставу. Про це Тvoemisto.tv повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

«Посадовець вніс заставу у розмірі 1 мільйон 17 тисяч і його випустили з-під варти учора, 12 квітня», – зазначають у прокуратурі Львівської області.

Читайте також: Перший заступник міського голови Пустомитів вимагав хабаря від волонтера

Заступника мера Пустомитів Андрія Луківа затримали 6 квітня, а учора, 12 квітня, він сплатив 1 мільйон 17 тисяч застави, аби вийти з СІЗО. За даними Львівської обласної прокуратури, він вимагав та одержав 100 тисяч грн від волонтера за передачу автобуса, який міська рада отримала безкоштовно від однієї із асоціацій Фінляндії як гуманітарну допомогу.

Андрія Луківа затримали в порядку ст. 208 КПК України після одержання усієї суми неправомірної вигоди. У міській раді Пустомитів повідомляють, що першого заступника міського голови на час проведення розслідування відсторонять від роботи.

Читайте також: Львівський антивакцинатор Остап Стахів вийшов із психлікарні

Нагадаємо, що співробітники Управління СБУ у Львівській області викрили на хабарництві старшого слідчого ГУ НП Львівщини. Майор поліції вимагав від місцевого мешканця 500 доларів за непритягнення до кримінальної відповідальності за скоєне ДТП. Оперативники та слідчі спецслужби затримали чоловіка під час одержання усієї суми хабара.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!