Київ

Заступника директора Київського зоопарку і будівельників судитимуть за розкрадання 2 млн грн

813 0
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Під час реконструкції Київського зоопарку міському бюджету завдали збитків на два мільйони гривень. У службовій недбалості та заволодінні бюджетними коштами звинувачують заступника директора та начальника відділу КП "Житлоінвестбуд-УКБ" та керівника підрядної організації. Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

У 2017 році Комунальне підприємство та приватне товариство уклали договір на реконструкцію одного з об’єктів звіринця, а саме павільйону для приматів.

По завершенню робіт підрядник вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт. Своєю чергою провідний інженер з технічного нагляду за будівництвом підписав ці документи. 

За висновками судової будівельно-технічної та економічної експертиз, через завищення вартості виконаних робіт столичному бюджету завдано збитків на понад два млн гривень. Тепер фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Подільська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно керівника генпідрядної організації, що займалась будівництвом Подільського мосту. Його звинувачують у розтраті 36 млн грн. 

Раніше повідомлялося про завершення досудового розслідування відносно ще трьох фігурантів цього провадження, а саме щодо першого заступника керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» – замовника робіт, та керівника генпідрядної організації (останні ознайомлюються з матеріалами провадження в порядку ст. 290 КПК України). А також щодо керівника підрядної організації, обвинувальний акт відносно якого у січні 2023 року вже скеровано до суду для розгляду по суті.

У жовтні 2021 року Подільська окружна прокуратура Києва повідомила про підозри у справі про розкрадання приблизно 150 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!