Завгосп Нацполіції відкрив елітний клуб, насильство та страйк в Білорусі. Головне за ніч і минулу добу

2395 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

Covid-19 – Головне. «Друга хвиля» епідемії коронавірусу, яку прогнозували восени, вже починається. «Ми зараз бачимо, що всі країни Європи теж фіксують різке зростання кількості хворих на Covid-19», заявив міністр охорони здоров’я Степанов.

За його словами, за останній місяць в Україні стало на 1 636 госпіталізованих із коронавірусною хворобою більше.

Читайте також: «Знову почуваюсь вільною». Історія жінки з Волині, якій у Львові пересадили нирку

Для глобальної вакцинації проти нового коронавірусу потрібно буде понад 100 млрд доларів, вважають у ВООЗ.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 161 осіб (130 – напередодні). Разом 11 142. Одужало – 2 949 (плюс 13), померло – 309 (4 – за добу).

Лабораторні центри провели 1 325 ПЛР-тести. Залишок проб у холодильнику становить 794.

В Україні Covid-19 виявлено у 1 158 осіб (1 008 за попередню добу). Загальна кількість 83 115 пацієнтів. Одужало – 44 934 (плюс 575), померло – 1 951 особи (плюс 29).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 11 142 (деталі – дивися вище), далі Київ – 9 687 осіб (плюс 123), Рівненська – 7 018 (плюс 95 осіб) та Чернівецька – 6 867 (плюс 90) області.

Лідери за добу: У Львівській – 161 новий випадок і 4 летальних за добу; Одеській – відповідно, 134 та 2; Харківській областях – 129 та 2. У Києві – 123 нових хворих, без втрат.

Читайте також: Кисню вистачає на три доби. Дві лікарні Львова потребують дофінансування для порятунку хворих із Covid-19. 

Білорусь – Третій день протистояння. У Мінську цієї ночі знову загострення ситуації. ОМОН розганяв протестувальників, руйнував барикади. Силовики використали гумові кулі, сльозогінний газ, світлошумові гранати, людей відловлювали у під’їздах, били журналістів. Було чутно звуки автоматних черг. У відповідь – летіли коктейлі Молотова.

Люди, які прийшли у Мінську покласти квіти на місце смерті демонстранта, були розігнані омонівцями.

В країні розпочався загальнонаціональний страйк, працівники підприємств в Мінську та інших містах масово залишають робочі місця.

Опозиційна кандидатка на виборах президента Білорусі Світлана Тихановська покинула Білорусь і прибула в Литву. Їй надали житло та охорону.

Її довірена особа розповіла, що Тихановську вивезли з країни до Литви представники білоруської влади і що у неї не було вибору. «Від’їзд Світлани дозволив звільнити Марію Мороз (начальницю штабу Тихановської – ред.)». За її словами, частина команди Тихановської досі у заручниках. Натомість Тихановська пояснила, що сама прийняла рішення виїхати з Білорусі до дітей.

Пізніше на провладних медіа було оприлюдено відео, на якому вона прочитала з папірця звернення до білорусів, в якому закликала їх не виходити на протести. Натомість представниця її виборчого штабу Колеснікова заявила, що Тихановська три години провела в кабінеті з двома високопоставленими силовиками. Там була і відеотехніка.

Читайте також: Covid-19 – це дуже і дуже небезпечно. Застереження від колишнього скептика

Президент Литви Гітанас Науседа переконаний, що цей відеозапис було зроблено під тиском.

У МВС Білорусі повідомили, що затримали понад 2 тисячі осіб. За офіційними даними, в лікарні потрапили більше як 200 чоловік.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель оприлюднив заяву від імені 27 країн-членів Євросоюзу щодо подій у Білорусі, у якій міститься погроза санкцій за насильство і фальсифікації виборів. У ЄС розглядають можливість направити представника для прямих переговорів з владою Білорусі.

Колишньому політв’язню Кремля Олександру Кольченку український суд присудив 40 годин виправних робіт за участь в акції під посольством Білорусі у Києві 10 серпня. Як заявив колишній політв’язень Кремля, кримський режисер Олег Сенцов, «гнила правоохоронна і судова система, яку ніхто не реформував та не планує реформувати, показує своє справжнє обличчя і вже не ховається».

Богдан – МВС – «Корумповані» судді. Колишньому голові Офісу президента Андрію Богдану уночі спалили електромобіль «Tesla». «Я розумію, що замовник цього злочину має певний кримінальний досвід, а його співучасники сидять у найвищих владних кабінетах, проте дорогенькі, кризові історії – моя робота. Перекладаю – це ви зараз бахнули керасінчіку у кастрік», – написав він у Фейсбук.

Син начальника Департаменту управління майном Нацполіції Наумова володіє фірмою, яка відкрила комплекс відпочинку NAVY під Києвом. Бізнес-проєкт, за словами поліцейського, фінансувався з сімейних заощаджень, однак жодних витрат на нього чиновник не задекларував.

Раніше журналісти Bihus.Info повідомляли, що Іван Наумов їздить на роботу то на Chrysler товариша, то на машинах Volkswagen Touareg. Крім того, на його тещу був записаний автомобіль Maserati, земля, на якій з'явився  комплекс NAVY, а також ділянка, на якій зводиться 5-поверховий будинок. Журналісти зазначили, що офіційних доходів, на які б теща чиновника могла все це придбати, вони не виявили.

НАБУ розшукує 7 підозрюваних, які діяли у межах злочинної організації на чолі з головою Окружного адмінсуду Києва Павлом Вовком

Читайте також: У статті до докторської дисертації в. о. міністра освіти Шкарлета знайшли плагіат

Гральний бізнес. Президент Зеленський підписав закон 2285-Д про державне регулювання грального бізнесу, не дивлячись на дві взаємовиключні норми про визначення органа-регулятора ринку.

НАЗК у листі до Зеленського попередило, що його впровадження призведе до появи корупційних схем під час отримання дозвільних документів і зробить неможливою чесну конкуренцію.

Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!