Завтра Львів попрощається із трьома загиблими Героями. Ким вони були

4000 0
Чин похорону відбудеться у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Завтра, 13 грудня, у Львові попрощаються ще і з трьома Героями. Юрій Кошовський, Олександр Корольчук, Назар Вятрович загинули в бою з російськими окупантами.

Джерело: пресслужба ЛМР

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Юрія Кошовського та Олександра Корольчука поховають на Личаківському кладовищі, а Назара Вятровича – у Рясному. Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів і святкувань.

Що відомо про Героїв?

Юрій Кошовський (23.05.2000-07.12.2022). Львів’янин.

Навчався у Ліцеї імені Івана Пулюя Львівської міської ради. Закінчив Міжрегіональне вище професійне училище №57 автомобільного транспорту та будівництва міста Львова. Із перших днів повномасштабного вторгнення добровільно вступив до лав української армії. Проходив військову службу у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України. Брав участь у боях за місто Краматорськ Донецької області. У Юрія Кошовського залишилися батьки, бабуся, дідусь та сестра.

Олександр Корольчук (02.02.1986-11.04.2022). Уродженець міста Старобільськ Луганської області.

Навчався у Старобільському ліцеї №4 Старобільської міської ради Луганської області. Закінчив Національний університет цивільного захисту України за спеціальністю «пожежна безпека». Обіймав посаду інспектора прикордонної служби вищої категорії - начальника відділення інспекторів прикордонної служби 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України. У вільний час займався тайським боксом, був кандидатом у майстри спорту.

Виконував завдання у зоні проведення Антитерористичної операції у складі підрозділів ДСНС України. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації боронив державу у складі військової частини того ж 3-го прикордонного загону, згодом – 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Сухопутних військ Збройних сил України. За особисті заслуги був нагороджений численними відзнаками, зокрема орденом «За мужність» III ступеня. У Олександра Корольчука залишилися батьки, дружина, донька та брат.

Назар Вятрович (06.10.1996-05.12.2022). Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №92 міста Львова. Закінчив Державний навчальний заклад «Вище професійне училище № 29 міста Львова» за спеціальністю «кухар-офіціант». У мирний час працював у ресторанній сфері. Протягом 2016-2019 років виконував бойові завдання у зоні проведення Антитерористичної операції/Операції Об’єднаних сил у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України. Після повернення до цивільного життя працював механіком. Захоплювався автомобілями.

Із початком повномасштабного вторгнення держави-терориста боровся проти російських загарбників у лавах 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського Військово-морських сил Збройних сил України. У Назара Вятровича залишилися батьки, дружина, син та сестра.

Нагадаємо, що  Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Ірина Давосир

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!