Завтра львів'ян запрошують написати радіодиктант національної єдності. Як долучитись

2999 0
Автором тексту та читцем цьогорічного радіодиктанту буде культовий український письменник Юрій Андрухович.
Фото: dzerkalo.media

Фото: dzerkalo.media

Завтра, 9 листопада, в Україні відзначатимуть День української писемності та мови. Традиційно в цей день кожен охочий може долучитися до написання радіодиктанту національної єдності. Початок радіодиктанту о 10.00 год. Про це повідомляє Українське радіо.

Читайте також: Тренуйтеся писати грамотно. Поради від переможниці ХХ радіодиктанту Христини Гоянюк

Автором тексту та читцем цьогорічного Радіодиктанту буде культовий український письменник Юрій Андрухович.

Час для надсилання готового тексту – доба. Текст диктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада об 11:00.

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн.

Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада. Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку [email protected]. Після оприлюднення диктанту електронні листи не прийматимуть.

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт, щоб можна було надіслати диктант за допомогою будь-якого гаджета. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

Читайте також: Подруга президента Франції. Історія львів'янки, яка єдина написала радіодиктант без помилок

Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту. Результати оголосять упродовж одного-двох місяців, залежно від кількості отриманих листів.

Трансляція радіодиктанту відбудеться на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного. Так, спецефір «Суспільної студії» транслюватиметься на загальнонаціональному телеканалі UA: ПЕРШИЙ, регіональних суспільних мовниках, ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ та на фейсбук-сторінках Суспільного мовлення, UA: ПЕРШИЙ та регіональних філій Суспільного.

Традиційно Радіодиктант також звучатиме по всій країні на хвилях Українського радіо та Радіо Культура (також на ютуб-каналі та фейсбук-сторінках Українське радіо та Радіо Культура). Приєднатися можна й до фейсбук-події «XХI Радіодиктант національної єдності».

Нагадаємо, Христина Гоянюк минулого року стала переможницею XX диктанту з української мови. Серед 16 тисяч учасників вона єдина не зробила жодної помилки. Інтерв’ю із Христиною Гоянюк, яка вже двадцять років поспіль пише радіодиктанти без помилок, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!