Завтра у Львові попрощаються із двома Героями. Що про них відомо

2971 0
Львів'ян та гостей міста закликають долучитися до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.
Фото умовне/Твоє місто

Фото умовне/Твоє місто

Завтра, 6 червня, у Львові відбудеться прощання із двома Ігорем Крілем та Миколою Майорчаком. Львів'ян та гостей міста закликають долучитися до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Джерело: пресслужба ЛМР

Чин похорону Героїв розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Ігоря Кріля поховають у селі Поріччя Яворівського району, Миколу Майорчака – на Личаківському кладовищі у Львові.

Що про них відомо

Ігор Кріль (22.04.1995-30.05.2023) Львівʼянин. Навчався у Ліцеї №38 Львівської міської ради. Закінчив Львівське вище професійне училище транспортних технологій та сервісу Національного транспортного університету, здобув спеціалізацію «Слюсар з ремонту автомобілів, електрогазозварник». У мирний час працював у автотранспортній галузі, протягом останнього часу перебував за кордоном. Захоплювався автомобілями.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини до лав територіальної оборони. Виконував бойові завдання у складі 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. У Ігоря Кріля залишилися батьки, дружина, син, двоє сестер, дві бабусі, дідусь та племінники.

Микола Майорчак (01.07.1992-02.06.2023) Уродженець села Вовків Львівської області. Навчався у Вовківському закладі загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Львівського району Львівської області, згодом продовжив навчання у школі-гімназії міста Перемишляни. Закінчив історичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. У 2021 році вступив на аспірантуру до Інституту українознавства імені Івана Крип'якевича Національної Академії Наук України, вивчав археологію. Брав участь у низці археологічних експедицій, досліджував античну історію, історію раннього християнства та поселення липицької культури. Брав участь у науково-дослідницькому проєкті «Локальна історія», де записував свідчення очевидців визвольних змагань на території України. Обіймав посаду старшого наукового співробітника Львівського історичного музею, займався науково-дослідною роботою, вивчав колекцію античних пам’яток у фондах музею. Учасник Революції Гідності.

Із початком повномасштабного вторгнення рф без вагань став на захист Батьківщини від окупантів. Спочатку перебував на військовій службі в одному з відділів Львівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Львівської області. Згодом виконував бойові завдання у лавах 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Загинув, залишаючись відданим своєму життєвому принципу: «Бог, Україна, сім’я». У Миколи Майорчака залишилися дружина та мама.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!