Завтра у Львові попрощаються із ще двома Героями. Що про них відомо

2846 0
Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.
Фото умовне/Твоє місто

Фото умовне/Твоє місто

Завтра, 7 лютого, у Львові відбудеться прощання із Євгеном Запотічним та Олегом Кунинцем. Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Джерело: пресслужба ЛМР

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11), об 11:40 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі. Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар. 

Що про них відомо

Євген Запотічний народився 6 квітня 1966 року у селі Андріянів Львівської області. Закінчив Підзвіринецький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів. Після завершення навчання проходив військову службу в армії. У мирний час працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Львівський автобусний завод» та у Львівському міському комунальному підприємстві «Львівтеплоенерго». Захоплювався футболом та риболовлею. Із перших днів повномасштабного вторгнення проходив військову службу у складі 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України. Боронив державний суверенітет на східному та південному напрямках. Герой загинув 28 січня У Євгена Запотічного залишилися дружина та дві доньки.

Олег Кунинець народився 13 серпня 1986 року у Львові. Навчався у Навчально-виховному комплексі «Школа-гімназія І – III ступенів імені Блаженного Климентія та Андрея Шептицьких». Закінчив економічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка за спеціальністю «Економічна кібернетика». У мирний час працював у будівельній сфері. Був активним членом політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода». Захоплювався спортом, зокрема, бойовими мистецтвами. У 2019 році завершив бойовий вишкіл у Яворові та Рівному. Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від російських окупантів до лав 81-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Проходив навчання у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії. Захисник агинув 28 січня. У Олега Кунинця залишилися мама, дві сестри, племінники, хрещена донька, тітка та шваґри.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!