Завтра у Львові попрощаються із ще двома Героями. Що про них відомо

2646 0
Львів'ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.
Фото умовне/ Твоє місто

Фото умовне/ Твоє місто

Завтра, 15 лютого, у Львові відбудеться прощання із Віталієм Мартиненком та Ігорем Захарком. Львів'ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Джерело: пресслужба ЛМР

Чин похорону Віталія Мартиненка розпочнеться о 10:15 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11), о 10:45 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Чин похорону Ігоря Захарка розпочнеться о 14:15 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11), о 14:45 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Що про них відомо

Віталій Мартиненко (03.07.1987-06.02.2023). Народився у місті Дрезден (Федеративна Республіка Німеччина) у сім’ї військовослужбовця. У 1991 році родина переїхала до Львова. Навчався у Середній загальноосвітній школі №84 імені Блаженної Йосафати Гордашевської. Закінчив Державний професійно-технічний навчальний заклад «Львівський професійний політехнічний ліцей» (тоді – Професійно-технічне училище №33 міста Львова). Згодом здобував освіту в Українській академії друкарства. У мирний час працював столяром на місцевому приватному підприємстві. Із початком повномасштабного вторгнення рф добровольцем пішов на війну. Захищав Батьківщину у складі 125-ї окремої бригади територіальної оборони Регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку. У Віталія Мартиненка залишилися мама та брат.

Ігор Захарко (11.03.1985-08.02.2023) Львів‘янин. Навчався у Середній загальноосвітній школі №86 міста Львова. Здобував освіту у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Львівський професійний політехнічний ліцей» (тоді – Професійно-технічне училище №33 міста Львова). У мирний час працював у будівельній сфері. Захоплювався рибальством. Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від російських окупантів. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави у лавах 59-ї окремої мотопіхотної бригада імені Якова Гандзюка оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних сил України. У Ігоря Захарка залишилися брат та сестра.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!