Завтра у Львові розкажуть як через гру говорити з дітьми про війну. Де і коли?

2102 0
Як розказувати дітям про минуле? Як зацікавити їх історією? Як показати, що за великими битвами, подіями і постатями стоять долі звичайних людей? Музеї, галереї та виставкові простори все більше фокусуються на роботі з дітьми, застосовуючи інтерактивні формати «розмови» про минуле.
Фото: facebook.com/CenterUrbanHistory

Фото: facebook.com/CenterUrbanHistory

У Центрі міської історії Центрально-Східної Європи (вул. акад. Богомольця, 6) у рамках у межах виставки «Велика війна 1914-... Індивідуальний та глобальний досвід» відбудеться екскурсійна програму «Як говорити про минуле через гру? Про історію Великої війни в інтерактивних форматах» авторства Христини Бойко. Під час екскурсії говоритимуть про комікси, фільми, ігри, інтерактивні веб-ресурси, як про формати публічної репрезентації історії початку ХХ століття, - прості, пізнавальні і водночас цікаві для дітей різного віку і дорослих. Координаторка освітніх програм Центру Христина Бойко поділиться досвідом використання цих форматів у викладанні історії Першої світової війни, які, зокрема, представлені на виставці.

«Еміль біжить, за ним – Фредді та собака Долт. Загрозливі зелені газові хмари просочуються слідом по тунелях. Попереду шлях до втечі перегороджує купа землі. Еміль чимдуж прокопується скрізь неї, до зовнішнього світу, але й тут їх переслідує отруйний газ, від якого трійця тікає, рятуючи життя. Раптом – гучні сигнали, вигуки, змахи рук… До них під‘їжджає санітарка. Відчайдушний стрибок до машини – і друзі врятовані!» – сцена з відеогри Valiant Hearts: The Great War («Хоробрі серця»).

Ця гра — міні-музей Першої світової, вдалий приклад застосування мікроісторії для зображення найдрібніших і дуже важливих деталей війни. Концептуальною основою проекту є прагення оживити ті мільйони постатей, які зараз перетворюються у безлику статистику. Гра «Хоробрі серця» є частиною виставки «Велика війна...» і буде одним з пунктів авторської екскурсії.

Коли: 6 квітня, початок о 18:00 год. Вхід вільний.

Джерело: офіційна сторінка ЦЕнтру міської історії Центрально-Східної Європи

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!