Київ

Збитки від обстрілів енергооб’єктів на Київщині становлять 1 млрд грн, - КОВА

670 0
Наступна зима може стати для енергетиків ще важчою за попередню
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Загальна сума збитків енергетичної системи Київської області, отриманих через регулярні російські атаки, сягає приблизно 1 млрд грн. Про це розповів очільник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Посадовець зазначив, що наразі енергосистема регіону знаходиться у дуже тяжкому стані. Проте вже почалася підготовка до нового опалювального сезону.

«З жовтня 2022 року по енергетичних об'єктах Київської області нанесено 33 удари. Зараз енергетична інфраструктура області вимагає комплексного відновлення та ремонтних робіт. Той ремонт, що був зроблений взимку, має нетривалий ефект», — зауважив очільник КОВА.

Він припустив, що наступна зима може стати для енергетиків ще важчою за попередню.

«Ми потребуємо додаткових грошей, щоб зробити цей ремонт. Фінансової та технічної допомоги нам не вистачає», — додав Кравченко.

Кошти на відновлення енергосистеми планують взяти з арешту та фізичного отримання заморожених російських активів, а також з підвищених тарифів на електроенергію.

Нагадаємо, "Укренерго" закликало споживачів заощаджувати електроенергію у вечірні години.

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!