Зеленського просять позбавити звань народних і заслужених артистів Лорак, Лободу і Повалій

6213 0
Також у списку – Микола Басков, Філіп Кіркоров.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Комітет гуманітарної та інформаційної політики звернувся до президента Володимир Зеленський щодо позбавлення державних нагород – почесних звань «народний артист України» та «заслужений артист України» низці російських співаків, зокрема Ані Лорак, Світлани Лободи і Таїсії Повалій. Про це повідомила громадська діячка, заступниця голови депутатської фракції «Слуга Народу» Євгенія Кравчук.

Читайте також: На першій лінії. Як львівський «Дударик» відкрив прихисток Святого Лазаря для переселенців

За її словами, йдеться про позбавлення державних нагород Миколи Баскова, Володимира Бортка, Василя Горелла, Філіпа Кіркорова, Ігоря Крутого, Кароліни Куєк (Ані Лорак), Світлани Лободи і Таїсії Повалій.

«У час, коли справжні митці України роблять все можливе, щоб підтримати нашу державу (займаються волонтерством; багато артистів навіть вступили до лав ЗСУ), дехто продовжує продавати свою гідність за криваві рублі, заперечує чи замовчує війну та підтримує агресію проти України. Ці люди не матимуть жодних почестей в Україні не лише на людському рівні, а й офіційно», – прокоментувала Євгенія Кравчук.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!