Зеленський доручив уряду закрити борги перед шахтарями у найближчі два місяці

1339 2
Він зазначив, що наразі борги перед шахтарями з заробітних плат становлять від мільярда до півтора мільярда гривень.

Президент України Володимир Зеленський каже, що у найближчі два місяці держава має закрити усі борги із заробітної плати перед шахтарями. Про це він сказав під час виступу на Всеукраїнській нараді працівників вугільної галузі України, – повідомляє Громадське.

«Якщо не будемо це закривати, якщо пропустимо хоч одну добу, тоді буде справедливо, що весь уряд не буде отримувати заробітну плату ці місяці», — каже він.

Він зазначив, що наразі борги перед шахтарями з заробітних плат становлять від мільярда до півтора мільярда гривень.

Читайте також: Посадовці «Львіввугілля» розтратили 7 мільйонів гривень

Нагадаємо, представники чотирьох шахт ДП «Львіввугілля» оголосили голодування 22 січня у приміщенні Львівської ОДА через затримки зарплати. Голодування на знак протесту оголосили керівниця шахти «Лісова» у Червонограді Мирослава Кафтан та голови шахт «Межирічанська», «Степова» та «Червоноградська» Василь Лесняк, Василь Семканич та Валерій Бабій відповідно. Лідери профспілок вимагали, щоб виконувач обов’язків голови Львівської ОДА доповів президенту про критичну заборгованість та кризу галузі. 

Додамо, що торік шахтарі Львівщини неодноразово оголошували безстрокові страйки через кількамісячну затримку зарплати та навіть перекривали міжнародні траси. У листопаді з державного бюджету виділили 1 млрд грн на зарплати гірникам України, зокрема для ДП «Львіввугілля» – 225 млн.

А 10 лютого Кабінет міністрів перерахував 163 мільйони гривень для погашення заборгованості з виплат заробітних плат шахтарям за грудень 2019 року.

 

Читайте також:
25 Лютого, 2020 16:14
666 ... от бацька дотримується того метода ,
... ( "..Перетрахівал , перетах.ую і буду перетрахівать.."..) ,
і нема в Білорусії отаких "боргів" ...
25 Лютого, 2020 15:34
666 ... Президенту не завадило б згадати і застосувати отой старий метод -- іпатьєвський ... тобто -- іпать , іпать і іпать усіх отих "відповідальних високопосадовців " ... бо лякати оту "..." невиплатою зарплати -- те саме , що лякати їжака голою дупою ... та от минуле українського Президента навряд чи дозволить йому застосувати той (дуже дієвий) "метод" ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!