Зеленський на Львівщині оглянув будівництво об'їзної дороги Трускавця

2575 0
У проєкті передбачили влаштування на початку та в кінці траси однорівневих транспортних розв’язок кільцевого типу та трьох з’їздів.
фото: лода

фото: лода

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Львівської області оглянув будівництва обходу міста Трускавця, який стане частиною автомобільної дороги державного значення Т-14-02 Східниця – Пісочна. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Дорога матиме дві смуги руху з шириною проїзної частини 7,5 м. У проєкті передбачили влаштування на початку та в кінці траси однорівневих транспортних розв’язок кільцевого типу та трьох з’їздів. Ця ділянка траси оминає небезпечні карстові провалля та дасть змогу відновити зручне й безпечне сполучення між курортними містами Львівщини та спрямувати автотранспорт в обхід Трускавця.

Читайте також: Кабмін виділить кошти на модернізацію і реконструкцію трьох пунктів пропуску на Львівщині

Загальна кошторисна вартість будівництва становить 249,1 млн грн. Роботи на об'єкті розпочато у 2020 році, на сьогодні вже улаштовано верхній шар покриття з асфальтобетону.

Нагадаємо, що ще 2017 року поблизу м. Трускавець зафіксовано перший обвал карстової породи. Через зсуви ґрунту на дорозі між Трускавцем та Дрогобичем почали з'являтися тріщини, внаслідок чого вже у травні 2018 року приступили до проєктування об’єкту «Будівництво автомобільної дороги загального користування державного значення Т-14-02 Східниця – Пісочна на ділянці км 16+100 – 21+700, Львівської області». У сепрні 2020 року Державна архітектурно-будівельна інспекція надала дозвіл на будівництво ділянки автомобільної дороги Т-14-02 Східниця – Пісочна в обхід карстових проваль у Дрогобицькому районі. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!