Зеленський обіцяє в кожній аптеці медичні маски за нормальними цінами

3005 0
Відповідне доручення дав Кабміну.
Фото: УНН

Фото: УНН

У кожній українській аптеці мають бути медичні маски. І не за завищеними в десятки разів цінами, а за нормальними, доступними.

Про це заявив президент Володимир Зеленський звертаючись до уряду, під час наради за допомогою засобів зв’язку. У ній взяли участь очільники та представники уряду, правоохоронних органів, Генерального штабу, РНБО.

За його словами, уже другий літак з Китаю привіз сьогодні засоби для індивідуального захисту, дезінфекції, необхідне медичне обладнання. Зеленський додав, що у виробників шалені черги по речі, необхідні для подолання інфекції, однак для України вони роблять пріоритет. Наступного тижня очкується прибуття ще кількох літаків з Китаю.

Читайте також: Кабмін пропонує зменшити зарплату для чиновників до кінця 2020 року через коронавірус

Він також обговорив на нараді з урядом готовність закладів охорони здоров’я до прийняття хворих на коронавірус, облаштування нових об’єктів для обсервації тих, у кого може бути підозра на хворобу та засоби індивідуального захисту.

«У кожній аптеці мають бути маски. І не за завищеними в десятки разів цінами, а за нормальними, доступними», – сказав він.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv провело власне розслідування, куди з України зникли медичні маски та хто у цьому винен. Зокрема, спроби їх контрабанди із України в інші країни стали більш популярними, аніж цигарок, а до заборони на експорт медмасок та інших засобів захисту, яку ввели лишень 11 березня, із України встигли вивезти сотні тонн масок. Тим часом у аптеках на них дефіцит.

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!