Зеленський підписав указ, щоб до кінця року вакцинувати від коронавірусу більшість дорослих

8635 0
Новий план має передбачати мінімальну необхідну щомісячну кількість щеплень та точні терміни постачання вакцин.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про Національний план вакцинації до кінця 2021 року.

Читайте також: Чи можуть львів'яни втретє захворіти на Covid-19

Згідно з рішенням РНБО, Кабінет Міністрів упродовж семи днів має забезпечити розробку та затвердження Національного плану вакцинації проти COVID-19 з урахуванням найкращого міжнародного досвіду.

Новий план має передбачати мінімальну необхідну щомісячну кількість щеплень та точні терміни постачання вакцин. Щоб охопити щепленням більшість дорослого населення України не пізніше грудня 2021 року, аби сформувати колективний імунітет до коронавірусу.

Уряд має активізувати переговори з виробниками вакцин проти коронавірусної інфекції. Відповідно МОЗ повинне вжити невідкладних заходів для постачання в Україну у максимально стислі терміни необхідної кількості вакцин.

Читайте також: Шлях вакцини. Як у Львові зберігають і перевозять «щит» від коронавірусу. Репортаж

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv дізналося, яким є шлях вакцини Covishield у Львові, за яких умов зберігають вакцину та хто стоїть у черзі на щеплення від коронавірусу. Детальніше читайте у репортажі.

Станом на 4 квітня на Львівщині щеплення першою дозою вакцини отримали 15 864 людини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!